Nationalestraat kreeg op 1 juni een feestjurk aan

Karlien Van Der Elst, zaakvoerder Access

De heropening van de vernieuwde Nationalestraat trok 30.000 shoppers. Handelaars uit de straat verwelkomden naast oude klanten ook heel wat nieuwe bezoekers. Sommige handelaars organiseerden een activiteit in hun winkel. Dat trok uiteraard de nieuwsgierige bezoekers naar binnen.

"Het leek alsof alle bezoekers tot 1 juni hebben gewacht om terug naar de Nationalestraat te komen. Het was over de koppen lopen. Wij werkten met drie personen en konden het amper bijhouden. Deze positieve respons deed goed. We ontvingen niet alleen klanten die weggebleven waren maar ook heel veel nieuwe kopers. Wat een drukte was het", vertelt Karlien Van Der Elst, zaakvoerder van accessoirewinkel Access.

Eigen actie

“Ik wilde iets origineels organiseren dat aansloot bij de producten in mijn winkel (handtassen en accessoires) en nodigde een 'handtaslezer' uit. Deze man beschrijft je persoonlijkheid op basis van de buitenkant van je tas en drie dingen uit je tas die je aan hem toont. Er was heel veel belangstelling. Deze man heeft non-stop gewerkt, het was telkens raak wat hij vertelde. Alle bezoekers waren laaiend enthousiast."

De heraanleg

Zelfs tijdens de drukste koopperiodes heeft Karlien nooit zoveel bezoekers gehad als dit weekend: "De tendens lijkt zich deze week verder te zetten, nu mensen weten dat de straat heraangelegd is. De straat oogt nu veel aantrekkelijker en up-to-date. Ze nodigt terug uit tot shoppen. De straat heeft nu de potentie om een A-locatie te worden. Dat doet het voorbije jaar sneller vergeten."

Deel deze pagina: