Neem een kijkje in StartupVillage (video)

StartupVillage is officieel open. Zes beloftevolle Antwerpse startups en één accelerator nemen voor maximum drie jaar hun intrek in de volledig gerenoveerde voorbouw van de site in de Lange Gasthuisstraat. Neem alvast een kijkje in StartupVillage via onderstaande video.

Om een plaats te bemachtigen in StartupVillage, hebben Playpass, Datylon, EyeSee, Senso2Me, POM en SurveyAnyPlace en de accelerator Netwerk Ondernemen een rigoureuze selectieprocedure doorstaan. De achterbouw van StartupVillage, waar onderzoekscentrum imec, incubator The CoFoundry, startup CityCubes en business- en evenementenlounge De Serre onderdak vinden, opende reeds vorig jaar. StartupVillage is hiermee nu volledig ingevuld.

In Antwerpen krijgen startups – jonge beloftevolle bedrijven die innovatieve apps en digitale technologieën ontwikkelen – alle kansen om te groeien en internationaliseren. De stad herbergt een hecht ecosysteem van incubators, kennisinstellingen, mentoren, investeerders en intussen meer dan 300 startups. Met StartupVillage, een historisch gebouw dat werd omgebouwd tot een hotspot voor innovatieve ondernemers, biedt de stad nu ook zelf tijdelijke en betaalbare kantoorruimte aan digitale groeibedrijven, midden in het stadscentrum.

Betaalbare kantoorruimte

StartupVillage kon al vanaf de aankondiging in 2015 op massale interesse rekenen. De concurrentie voor een plek in StartupVillage was dan ook niet mals voor de geïnteresseerde bedrijven. StartupVillage vult immers een cruciaal vacuüm, namelijk de nood aan betaalbare kantoorruimte midden in het stadscentrum. Na een succesvol incubatie- of acceleratietraject bij een van de Antwerpse partners, moeten de startups immers de kantoormarkt op.
 

Het gebouw

StartupVillage heeft een totale oppervlakte van 3300 m², gesplitst in een voorbouw voor de 6 startups en de accelerator, en een achterbouw voor onderzoek en incubatie. Voor de inrichting werden creatieve ondernemers en sociale-economiebedrijven mee betrokken.

Lees meer over StartupVillage

 

Sectoren: 
Deel deze pagina: