Neem met uw handelszaak deel aan de app Ring-Ring

In het kader van de wegenwerken zet de stad Antwerpen de app Ring-Ring in voor mensen die de fiets gebruiken of dit in de toekomst willen doen. Ring-Ring registreert automatisch fietskilometers en geeft fietsers nuttige statistieken over hun fietsgebruik. Daarnaast bevat de app Ring-Ring een ‘winkel’ waar lokale ondernemers een aanbieding (korting, voordeel, dienst,…) kunnen doen naar de fietsende gebruikers van de app.

Deelname is gratis voor ondernemers in en rond de stad Antwerpen. In ruil voor fietskilometers kunnen gebruikers van Ring-Ring vervolgens gebruik maken van de aanbiedingen van lokale ondernemers. De stad mikt op minstens 6000 gebruikers van de app Ring-Ring.

Slim naar Antwerpen

Tussen 2017 en 2019 vinden in de stad Antwerpen heel wat wegenwerken plaats waardoor het verkeer op bepaalde knelpunten en trajecten gehinderd wordt. Om de stad bereikbaar te houden, moeten we ons slimmer verplaatsen. Daarom kunnen werknemers die hun auto laten staan, een korting aanvragen voor de aankoop of het onderhoud van een (e-)fiets. Voor deze actie dienen de deelnemers gebruik te maken van de app Ring-Ring. In 2017 en 2018 wil de stad Antwerpen minstens 1500 mensen hiertoe verleiden. Daarnaast mikt de stad op minstens 4000 bestaande fietsers om Ring-Ring te gebruiken. Iedereen die in Antwerpen fietst kan deelnemen.

De app Ring-Ring bevat een ‘winkel’ waar lokale ondernemers een aanbieding (korting, voordeel, dienst,…) kunnen doen om zich in de kijker te stellen van de fietsende gebruikers van de app. In ruil voor 100 fietskilometers (Fkm’s) kunnen de gebruikers van Ring-Ring een aanbieding afnemen bij een ondernemer naar keuze. U bepaalt als ondernemer zelf de voordelen die u wil aanbieden. Alle aanbiedingen verschijnen in de app Ring-Ring. Het inwisselen van fietskilometers gebeurt in uw handelszaak zelf of via uw webshop. 

Via de app Ring-Ring kan u zowel bestaande als nieuwe fietsende klanten belonen en draagt u bij aan slimme mobiliteit in de Antwerpse regio.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. U registreert zich via het aanmeldingsformulier van Ring-Ring voor ondernemers.
  2. U geeft uw contactgevens in en omschrijft wat u wil aanbieden. Houd hierbij volgende zaken bij de hand: afbeelding van uw logo, foto van uw zaak, afbeelding van uw aanbieding.
  3. Ring-Ring controleert uw gegevens en zet uw aanbieding op actief.
  4. Fietsers kunnen nu gebruik maken van uw aanbieding door het inleveren van fietskilometers (Fkm’s). Dit gebeurt in 3 stappen.

De aanbieding kan u op elk moment aanpassen. De algemene voorwaarden voor deelname vindt u hier. De stad Antwerpen neemt de deelnamekost voor ondernemers op zich.

Hierbij vindt u alvast de getuigenis van een deelnemer aan de kortingsregeling (e-)fiets en gebruiker van de app Ring-Ring. Een potentiële klant voor uw zaak? Momenteel zijn er in Antwerpen reeds meer dan 700 deelnemers.

Meer weten?

Meer info over de ‘kortingsregeling (e-)fiets’ en de app Ring-Ring vindt u via www.sna.be/kortingsregeling. Met vragen kan u terecht op ring-ring@slimnaarantwerpen.be.

Sectoren: 
Deel deze pagina: