Netwerk Ondernemen: “Om jobs te creëren moeten we ondernemers creëren”

Antwerpse start-ups kunnen voortaan terecht bij de vzw “Netwerk Ondernemen” voor gratis advies van ervaren ondernemers. Dit met de steun van Agentschap Ondernemen. Netwerk Ondernemen is wereldwijd actief en zorgde reeds voor 65.000 banen. De eerste ervaren ondernemers hebben zich geëngageerd en de eerste start-ups worden reeds gecoacht.

Netwerk Ondernemen vzw is een netwerk van bedrijfsleiders die gratis een langdurige, kwaliteitsvolle begeleiding geeft aan starters die bedrijven oprichten of overnemen. Het maakt deel uit van Réseau Entreprendre dat in 1986 in Frankrijk werd gecreëerd door André Mulliez. Hij was in die tijd CEO van de Phildar Groep. Zijn motto leeft nog steeds verder bij Netwerk Ondernemen: “Om jobs te creëren, moeten we ondernemers creëren.” Netwerk Ondernemen overkoepelt momenteel in Frankrijk 71 lokale verenigingen met 5.000 leden ondernemers en 5.200 begeleide starters en realiseerde de creatie van 65.000 jobs. Buiten Frankrijk strekt Netwerk Ondernemen zich uit in Europa en rond de Middellandse Zee (België, Zwitserland, Italië, Spanje, Tunesië en Marokko). 
 
Wouter Torfs, lid van het netwerk van ervaren ondernemers, legt uit waarom hij Netwerk Ondernemen steunt : “Omwille van het feit dat je gedurende 2 jaar kan rekenen op een gratis expert waar je terecht kan met al jouw vragen en als het wat moeilijker gaat. Iemand die je een hart onder de riem steekt. Ik denk dat dat heel waardevol kan zijn.” De kosteloze en persoonlijke begeleiding is de drijvende kracht achter Netwerk Ondernemen.
 
Pieter-Jan Vandendriessche van Tripodmaker, een van de start-ups die al begeleid wordt door Netwerk Ondernemen, getuigt: ‘Als startende ondernemer is het belangrijk om goed omringd te zijn door mensen met expertise. Netwerk Ondernemen heeft mij hierin super goed ondersteund en hier pluk ik vandaag nog steeds de vruchten van.’ Daarnaast is Netwerk Ondernemen ook een ontmoetingsplaats. Hier kunnen starters en ervaren ondernemers hun ervaring en vaardigheden met elkaar delen. En dit niet alleen op nationaal vlak maar ook op internationaal en online gebied.
 
 
bron: Made in Antwerpen
 
 

Thema's: 
Deel deze pagina: