Netwerkevent Logistics of the future

Alex Lisitzky, rechts in beeld

Op vrijdag 9 december blazen alle bedrijven die van ver of dichtbij iets te maken hebben met havenlogistiek verzamelen in de waagnatie voor een uniek netwerkevenement. Doel van de dag is om ideeën en toekomstplannen rond connectiviteit, big data en cybersecurity in de haven een flinke duw in de rug te geven.

U kunt nog deelnemen! Snel inschrijven op logisticsofthefuture.be is de boodschap.

Pitches van logistieke start-ups

De middag start met een verrassende pitch-sessie waarop 20 start-ups hun producten en services aan het publiek ontvouwen. Onder hen ook SLICKss, een Antwerps bedrijf met iets meer dan drie jaar op de teller en een mooie investering van Fortino in de achterzak. Hun product: een cloud-based controletoren-app om logistieke processen te vereenvoudigen en te versnellen.

Oprichter Alex Lisitzky: “De logistieke sector is aan een enorme inhaalbeweging bezig. Waar manuele processen in banken al twintig jaar vervangen zijn door ICT-toepassingen, verloopt het meeste bij ons nog via Excel-bestanden en mails. Foutgevoelig, tijdrovend en écht niet meer van deze tijd."

"Onze cloud-toepassing doorbreekt dat en geeft iedereen in de logistieke keten zicht op alle details over het proces. Zo biedt de toepassing antwoord op de klassieke ‘waar is mijn vracht’-vragen, maar ze helpt ook bij andere processen: tarieven kiezen wordt eenvoudiger, planning is plots geen complex verhaal meer … Dat bespaart allemaal ontzettend veel tijd. Tegelijk verzamelt en analyseert de toepassing ook heel veel data die ingezet kan worden om processen te verbeteren en operationele hindernissen te omzeilen. We maken heel veel inzichtelijk, en geven onze klanten zo een gefundeerde basis om beslissingen te nemen.”

Fantastisch netwerkevenement

Lisitzky: “Logistics of the future is voor ons een ideaal evenement om contacten te leggen met partners in de logistieke sector. We zijn nog pioniers, maar zijn ook al lang niet meer de enige spelers op de markt. We hopen gelijkgestemde bedrijven te ontmoeten met wie we interessante partnerschappen en allianties kunnen opstarten. Er is nog een lange weg te gaan om de sector technologisch mee te krijgen, en het zou leuk zijn als we daar een rol in kunnen blijven spelen.”

“De gastenlijst van de pitchmiddag is ook best indrukwekkend: Rombit, Glock, T-mining, Transmate, Sensolus, … allemaal erg veelbelovende start-ups. En in het publiek zitten mensen van alle grote en kleine havenbedrijven: onze klanten en partners. Echt dé place-to-be voor ons.”

Kom netwerken

  • Vrijdag 9 december, van 11u30 tot 16u.
  • Waagnatie, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen.
  • Inkom gratis
  • Meer info en inschrijven op logisticsofthefuture.be
Thema's: 
Deel deze pagina: