Nieuw distributiecentrum voor voedselhulp door bedrijven

De stad en het OCMW Antwerpen willen met een nieuwe opslag- en distributiecentrum de bestaande voedselstromen voor voedselhulp beter coördineren en het materiaal efficiënter inzetten. Daardoor worden voedselbedelingen, sociale kruideniers en vrijwilligersorganisaties beter ondersteund en wordt er minder voedsel verspild.

Antwerps opslag- en distributiecentrum voor voedselhulp

Sinds augustus 2015 vervoerde het bedrijvencentrum PAX van het OCMW Antwerpen FEAD-goederen naar de sociale centra. Die dienstverlening vindt nu plaats vanuit een nieuw opslag- en distributiecentrum voor voedselhulp aan de Vancouverstraat 1 in 2030 Antwerpen. Dat gebeurt door medewerkers in een sociaal tewerkstellingstraject. Bedoeling is om het centrum de komende maanden uit te breiden.

De stad en OCMW Antwerpen kozen samen met Komosie vzw (Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie)  voor een stapsgewijze opstart. Momenteel staat het centrum al in voor de opslag en de verdeling van FEAD-goederen. Vanaf mei 2017 zal het ook de groente- en fruitoverschotten van veiling BelOrta ophalen, opslaan en verdelen.

Daarnaast werkt het centrum al samen met bedrijven en supermarkten. Het haalt hun voedseloverschotten op en zorgt voor de opslag en de verdeling ervan. Zo werkt het centrum nu al samen met de supermarktketen Makro. Deze samenwerking willen de stad en OCMW verder uitbreiden met andere bedrijven.

Geïnteresseerd?

Meer dan 240.000 personen in België zijn afhankelijk van voedselhulp. Tegelijkertijd hebben voedingsbedrijven vaak nog voedingswaren die niet meer mogen worden verkocht.
Het platform www.schenkingsbeurs.be biedt een oplossing. Het vergemakkelijkt schenkingen aan voedselhulp- en sociale organisaties door schenkers en ontvangers in verbinding te brengen.

Schrijf u in op www.schenkingsbeurs.be

Deel deze pagina: