Nieuw horecapersoneel? Zo helpt stad Antwerpen in je zoektocht

Copyright: Getty

Geschikt personeel vinden voor je horecazaak? Stad Antwerpen steekt mee de handen uit de mouwen met vier initiatieven. 

De sluiting van restaurants en cafés tijdens de coronacrisis zorgde voor een uitstroom van gekwalificeerd horecapersoneel, waardoor er in Vlaanderen 40% meer openstaande vacatures in de horeca zijn dan voordien. Stad Antwerpen onderneemt actie. De stad richt verschillende initiatieven in om horecapersoneel op te leiden zodat ze kunnen doorstromen naar een job als bartender, zaalmedewerker, … Dit alles met maar één doel: horeca opnieuw laten floreren met geschikt personeel en meer mensen aan het werk krijgen in de horeca.

4 projecten in je zoektocht naar horecapersoneel

Hoe vind je nu de juiste profielen voor je horecazaak? Met de 4 onderstaande projecten, gerealiseerd met steun van stad Antwerpen, vind je antwoord op je openstaande vacatures. Interesse in een van deze profielen? Neem contact op met stad Antwerpen: work@antwerpen.be

Instroom Academy

Instroom Academy is een culinair traject van telkens 6 weken voor anderstalige nieuwkomers. Het project werd opgezet in samenwerking met organisatie GATAM vzw die langdurige werkloze kansengroepen via opleidingen naar de arbeidsmarkt begeleidt. De cursisten krijgen een cursus vaktechnisch Nederlands, meten, wegen, rekenen, temperaturen en tijden. Deze kennis passen ze toe in het pop-uprestaurant van Seppe Nobels in de Kombuis van Stormkop op het Eilandje waar ze culinaire smaken uit hun thuisland delen. 

Meer informatie lees je op de website van Instroom.Academy.

Horeca Forma Vlaanderen vzw

Horeca Forma Vlaanderen vzw organiseert een opleidingstraject bartender en een bijscholingstraject van hulpkok-tot-kok voor (tijdelijk) werkzoekenden. De organisatie begeleidt de cursisten minstens 6 maanden na de opleiding en wil na 3 maanden 70% van de cursisten duurzaam te werk kunnen stellen in de sector.

Meer informatie lees je op de website van Horeca Forma Vlaanderen vzw.

Green Goals bvba

Green Goals bvba leidt via het sociale horecaproject Salade Sociale langdurige werkzoekenden en anderstalligen op tot horecamedewerker en zorgt voor laagdrempelige toeleiding op maat naar een reguliere job in de Antwerpse horecasector. Na de aanwerving volgt een intensief begeleidingstraject op de werkvloer om de horecawerknemer vast in dienst te kunnen nemen.

Meer informatie lees je op de website van Salade Sociale.

Vacatures plaatsen

Als horecaondernemer kan je vacatures plaatsen op de website van VDAB: https://mondtotmond.be/

Opleidingen

Stad Antwerpen, VDAB en Horeca Forma slaan de handen in elkaar om de Antwerpse horecazaken vlotter van gekwalificeerd  personeel te voorzien. Samen proberen we vacatures sneller te detecteren, opleidingen op maat te voorzien en opportuniteiten samen in te vullen. VDAB heeft daarom het opleidingsaanbod in de horeca sterk uitgebreid.

Aanwerven via Individuele BeroepsOpleiding (IBO)

Tom Sas van restaurant Bokertov in Antwerpen zocht en vond een oplossing voor zijn personeelstekort: hij nam nieuwe medewerker Gul aan met een tewerkstellingsmaatregel ‘Individuele Beroepsopleiding’. Wat de voordelen zijn, lees je hier.

Meer info

Kan stad Antwerpen iets betekenen in je zoektocht naar geschikt personeel of wil je meer info? Surf dan naar www.ondernemeninantwerpen.be/vindtalent.

 

Sectoren: 
Deel deze pagina: