Nieuw parkeergeleidingssysteem van start

Merkte u het nieuwe parkeergeleidingssysteem al op? Dit zorgt ervoor dat u via uitgestippelde P-routes vlot een parkeerplekje vindt in een van de 34 parkings in de stad.

Het nieuwe parkeergeleidingssysteem vangt het autoverkeer vanuit alle windrichtingen op vanaf de Antwerpse Ring. Van daaruit begeleiden de nieuwe P-borden de parkeerders naar vrije parkingplaatsen in of rond het stadscentrum.

Hoofdroute en zes parkeerlussen

De borden markeren een hoofdroute (over onder meer de Leien) en zes aftakkingen die u elk via een lus langs een reeks parkings in de gewenste buurt leiden. Die zes buurten zijn: Centrum, Meir-Universiteit, Meir-Schouwburg, Zoo, Diamant en Scheldekaaien.
Aan die parkeerlussen liggen in totaal 12.170 plaatsen verspreid over 34 parkings. Toekomstige parkings kunnen gemakkelijk mee worden opgenomen in het systeem.

Flexibel aanpasbare borden

Het nieuwe systeem combineert verschillende soorten borden. Van statische borden tot volledig aanpasbaar naar de noden van het moment. De volledig flexibele borden plaatst de stad op strategische plekken, bijvoorbeeld bij afritten van de Ring of op de Leien bij het gebouw waar vroeger de Nationale Bank gevestigd was. Stadsmedewerkers kunnen de informatie op deze borden via een centraal systeem programmeren. Zo kunnen ze in een periode van wegenwerken alternatieve parkeerroutes aangeven. De verkeerspolitie kan de borden ook op elk moment aanpassen om in te spelen op de actuele verkeersinformatie. 

Openbaar vervoer

De flexibele borden aan de Park and Ride Olympiade - op het kruispunt van de A12 met de Populierenlaan - geven ook actuele informatie over de dienstregeling van De Lijn. Parkeerders kunnen zo exact zien over hoeveel minuten de eerstvolgende trams of bussen arriveren. 

Sectoren: 
Deel deze pagina: