Nieuw platform zet circulaire mode in de kijker

 

Stadslab2050 zette al in 2015 in samenwerking met  partners Flanders Fashion Insitute, Plan C en OVAM een traject rond deze centrale vraag: Kunnen we vanuit Antwerpen de keten sluiten voor de mode-industrie?

Pakkende experimenten rond een circulaire economie voor de modeketen kunnen een stevige inspiratie zijn voor de hele sector en bij uitbreiding voor de creatieve industrie. Op de voorbije Fashion Flows events was te merken dat mode én de bezorgdheid over de toekomst van onze planeet leeft. Er gebeurt veel op globale, maar ook op lokale schaal. Die stroom aan informatie, initiatieven, ideeën, dromen, inspiratie, ... krijgt nu de visibiliteit die het verdient via het Fashion Flows ideeplatform.

De modeketen in schakels

De zes schakels van de modeketen - grondstoffen, ontwerp, productie, verkoop, gebruik, einde leven - vormen de ruggengraat van dit platform. Elke schakel krijgt op het platform een basisprincipe en vijf basisstrategieën die samen de mode-ondernemer (ontwerper, producent, retailer, verkoper, ...) en de mode-consument helpen om de modeketen te sluiten.

Work in progress

Het Fasion Flows platform is 'work in progress' en wordt stelselmatig uitgebreid met nieuwe informatie en ideeën. Het zal in principe nooit afgewerkt raken want nieuwe, duurzame mode-initiatieven en ideeën borrelen quasi dagelijks op.
 
Heeft u ideeën voor het Fasion Flows platform? Past uw product, project of onderneming perfect in dit plaatje? Vertel het hier.
 
 

 

Deel deze pagina: