Nieuwe naam, nog betere dienstverlening: StartupVillage wordt Campus29

foto: Bart Gosselin

StartupVillage, dé plek waar innovatieve ondernemers samenhuizen, heet voortaan Campus29. Venture Studios wordt de nieuwe concessiehouder, met dezelfde missie: betaalbare kantoren aanbieden en start-ups helpen groeien.

Venture Studios nv, onderdeel van de Cronos groep, krijgt de concessie over de Antwerpse innovatiehub voor negen jaar. De stad Antwerpen zocht samen met AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten, een strategische partner om StartupVillage uit te bouwen tot een dynamische innovatiehub. Venture Studios werkt met een open businessmodel en gaat aan de slag onder de naam Campus29. Het bedrijf zet sterk in op communitywerking.

Op dit moment huizen er zes start-ups in Campus29. De innovatiehub brengt start-ups, grote bedrijven, kennisinstellingen, mentors en investeerders bij elkaar en vormt zo het middelpunt van het Antwerpse start-uplandschap.

En het wordt alleen maar beter. Om de community verder uit te bouwen, creëert Venture Studios een academie. Die wordt het hart van de innovatiehub, waar je kan deelnemen aan activiteiten of er zelf kan organiseren. De focus ligt op vier thema’s die nauw aansluiten bij het economische beleid van de stad:

  • gezondheidszorg
  • fondsenwerving
  • corporate innovatie
  • technologie

Onthaalbalie en nieuw sanitair

Venture Studios beheert en exploiteert ook het gebouw in de historische binnenstad. Voor de nieuwe academie staan er aanpassingen aan het gebouw op de planning en er komt een onthaalbalie en een extra sanitair blok voor bezoekers. Businesslounge De Serre behoort ook tot Campus29, net als Netwerk Ondernemen, het BlueHealth Innovation Center dat gespecialiseerd is in e-health en The CoFoundry, dat start-ups helpt om groeifinanciering te zoeken.

StartupVillage: innovatief verhaal sinds 2014

Als ondernemende stad wil Antwerpen start-ups en scale-ups alle kansen bieden om op te starten, te groeien en te internationaliseren. Daarom riep ze in 2014 StartupVillage in het leven. Onder het beheer van AG Vespa werd een historisch pand gerenoveerd dat tot 2029 ter beschikking is. In maart 2017 ging StartupVillage echt van start. Sindsdien krijgen innovatieve ondernemers er tijdelijke en betaalbare huisvesting.

Ontdek meer over Campus29

Deel deze pagina: