Nieuwe open call BlueHealth Innovation Center

Nog tot 1 juni 2017 staat een nieuwe call open voor BlueHealth Innovation Center. Deze incubator wil de commerciële ontwikkeling van eHealth business ideeën ondersteunen, zowel op financieel als inhoudelijk vlak.

De ondersteuning focust op start-ups met een zekere technologische inventiviteit (hoewel breed geïnterpreteerd) en die het potentieel en de ambitie hebben om een wereldwijde speler te worden.

Disruptieve innovaties in het eHealth domain kunnen betrekking hebben op uiteenlopende technologische ontwikkelingen (apps/mobile, automatisatie, cloud oplossingen, Internet of Things/Internet der dingen) en structurele wijzigingen in de gezondheidszorg (extra-murale zorg, empowerment van de patiënt, clinical analytics).
 
Technologische ontwikkelingen in het eHealth domein maken vaak, maar niet altijd, gebruik van big data. Ook BlueHealth Innovation Center wil het potentieel van beschikbare patiëntendata ter ondersteuning van technologische oplossingen actief onderzoeken.
 
Over een periode van 6 tot maximum 18 maanden ondersteunen de BlueHealth Innovation Center partners business projecten met financiering (max 50.000 EUR als een converteerbare lening), maar ook met coaching en training, afhankelijk van je specifieke behoeften (coaching door domeinexperten, toegespitste trainingen in bepaalde thema’s, entrepreneur-in-residence...).

Bekijk de open call

Sectoren: 
Deel deze pagina: