Nieuwe oproep: stad geeft 1 miljoen euro aan innovatieve oplossingen voor een veranderende economie

1 miljoen euro maakt de stad Antwerpen vrij voor vernieuwende projecten van ondernemers in de strijd tegen Covid-19. De stad biedt ondernemers vandaag deze kans: stel jouw innovatief project voor en werk mee aan slimme oplossingen met een positieve impact op de veranderende samenleving en economie in Antwerpen. 

Economie in hogere en parallelle versnelling

Door de coronacrisis schakelde de economie en onze samenleving niet alleen in een hogere maar ook in een parallelle versnelling. Ondernemers hebben steeds meer aandacht voor digitale, lokale en circulaire modellen. Daarom wil de stad ondernemers stimuleren om mee in te spelen op deze trend en projecten voor te stellen die een directe, positieve impact hebben op het hernemen van de economie, de stad en de samenleving na corona.

Antwerpse economie ‘future proof’ maken

De stad focust op ondernemerschap en innovatie; zowel digitaal, circulair als creatief. Daarmee wil ze ondernemers ondersteunen om de Antwerpse economie ‘future proof’ te maken.
Ondernemers getuigen van veerkracht. Dat blijkt des te meer in bijzondere tijden. De stad is er van overtuigd dat ze deze veerkracht niet alleen voor hun eigen onderneming maar ook voor andere Antwerpenaren, bedrijven en de stad kunnen inzetten. Met een oproep naar alle bedrijven wil de stad ondernemers ondersteunen in de realisatie van hun vernieuwende producten en diensten. Concreet maakt ze een totaal budget van 1 miljoen euro vrij voor vernieuwende oplossingen, na de coronacrisis.

Innovatieve oplossingen aanbieden

Met deze oproep wil de stad Antwerpen projecten helpen realiseren die innovatie teweegbrengen in een veranderende economie. De projecten die ondersteuning kunnen krijgen, worden getoetst aan een aantal voorwaarden:

  • ze moeten innovatief zijn, dat staat voorop
  • de projecten hebben een digitale, circulaire of creatieve insteek of bundelen verschillende disciplines
  • de gezochte projecten zijn geen one-shots, maar structuurversterkende producten, diensten of oplossingen
  • ze zijn relevant bij het hernemen van de economie na corona
  • ze doen bedrijven groeien, zelfs internationaliseren
  • ze getuigen van ondernemerschap, uiteraard.

 

Alle ondernemingen mogen projecten voorstellen

Deze oproep is gericht aan ondernemingen en organisaties die innovatief met de stad Antwerpen willen meedenken en voor de uitwerking van het project ondersteuning nodig hebben. Welke ondernemingen dat zijn, wordt duidelijk gedefinieerd in de gedetailleerde toelichting van deze oproep.

Innovatieve projecten indienen kan tot 14 augustus

De stad Antwerpen wil graag je voorstel horen. En indien het beantwoordt aan de voorwaarden, graag ondersteunen.
Op deze pagina vind je alle details over deze oproep. Via deze link schrijf je in.
 
Je kan je project indienen tot uiterlijk 14 augustus, 10 uur. Een innovatief idee, doe er nù iets mee.
 

Deel deze pagina: