Nieuwe parkeerregeling in en rond Antwerpen vanaf 1 april 2019

Op 1 april wijzigen een aantal regelingen rond parkeren binnen en buiten de Singel van Antwerpen. Met deze maatregelen wil de stad de parkeerdruk in woonwijken verminderen. De wijzigingen zijn belangrijk voor u als ondernemer met bedrijfslocatie in Antwerpen, voor uw werknemers en voor uw klanten.

Parkeerwijzigingen voor uw bedrijf, in Antwerpen gevestigd

De bestaande bewonerszones, waar bewoners met een vergunning gratis en onbeperkt kunnen parkeren, worden vanaf 1 april kleiner. Buiten de Singel komen er een aantal nieuwe bewonerszones bij. Hier kan u de veranderde zones bekijken:

Wijzigingen in Antwerpse parkeerzones voor uw werknemers en uw klanten

Bekijk de nieuwe parkeerregeling vanaf 1 april:

Buiten de Singel zal er betalend parkeren en schijfparkeren van kracht zijn vanaf 1 april. Bij schijfparkeren kan er maximaal 2 uur geparkeerd worden, waardoor parkeerders korter zullen parkeren en er dus meer rotatie komt. De drie grootste zones met schijfparkeren liggen in de ruime omgeving van het Sportpaleis, Antwerp Expo en het Middelheim-ziekenhuis.
Alle zones worden parkeerzones voor voertuigcategorieën met een maximaal toegelaten massa van 3,5 ton met uitzondering van winkelstraten, waar enkel personenwagens mogen parkeren.

Check de nieuwe zones, tarieven, info voor lichte vracht en info over winkelstraten op parkereninantwerpen.be

Deel deze pagina: