Nieuwe SAP-opleiding van BeCode vult tekort aan ICT-profielen in

SAP-opleiding in The Beacon

De coronacrisis brengt vele uitdagingen met zich mee voor bedrijven, waardoor heel wat werknemers hun job verliezen. Anderzijds hebben bedrijven plots een hoge nood aan digitale profielen. Met haar nieuwe SAP-opleiding wil BeCode dit gat helpen dichten.

 

De opleiding wordt opgestart in samenwerking met SAP en zal het grote tekort aan SAP-profielen op de arbeidsmarkt beter invullen. Het is een pilootproject dat in januari 2021 zal opstarten in business- en innovatiehub The Beacon te Antwerpen, met financiële steun van de stad.

Hands-on SAP-opleiding versterkt de digitale transformatie

BeCode leert cursisten het ERP-pakket te gebruiken en ook de migratie naar SAP S/4HANA - een nieuwe, vereenvoudigde versie van SAP ERP - mee te sturen. De opleiding focust op toepassingen in de logistiek. Veel Antwerpse bedrijven die op zoek zijn naar SAP-profielen, zijn immers gevestigd in de haven.

In samenwerking met SAP stippelde BeCode twee opleidingen uit; een traject ‘end user’ en een traject ‘consultant’. Een end user leert in vier weken de basis van het ERP-pakket gebruiken en leert dit toelichten aan andere gebruikers. Een consultant verwerft tijdens een tien weken durende opleiding gevorderde kennis van SAP en leert de noden van het bedrijf projecteren in SAP. Beide opleidingen starten met een introductie. 

ICT-profielen aanwerven of werknemers omscholen/bijscholen in ICT

BeCode zal werkzoekenden opleiden die met een SAP-certificaat op zak kunnen solliciteren voor één van de 6.000 vacatures bij Belgische bedrijven die kandidaten zoeken met een SAP-vorming.

Maar ook met haar opleidingen in Artificiële Intelligentie, DevSecOps en web development tracht BeCode de kloof tussen vraag en aanbod in de IT-sector te dichten. Om de doorstroom van haar cursisten naar de arbeidsmarkt zo vlot mogelijk te laten verlopen, organiseert BeCode matchmakings. Dat gebeurde reeds voor bedrijven zoals Accenture, Strivecloud en Factry.

Daarnaast begeleidt BeCode bedrijven wiens werknemers moeten omschakelen naar een job in de digitale industrie. Ook voor werknemers mét kennis van de digitale industrie maar met nood aan bijscholing, kunnen bedrijven - groot of klein - beroep doen op de opleidingen van BeCode. Zo schakelden Telenet en NMBS reeds de hulp in van BeCode.

"Begin 2020 startten we bij Telenet een piloot-opleidingstraject met BeCode om medewerkers bij- of om te scholen in Python. Een erg fijne samenwerking, met vlotte communicatie en veel vertrouwen.

Dankzij de BeCode-opleiding zijn deze medewerkers nu in staat om de Python-programmeertaal in hun job te gebruiken. Een succesvol project en vandaag bekijken we hoe we de Python-opleiding van BeCode kunnen opnemen in het standaard trainingsaanbod van Telenet."

Joke Meuris, Learning & Development Architect, Telenet        

Financiële steun van stad Antwerpen voor werkgevers en werkzoekenden

BeCode stelde zich de voorbije zomer kandidaat voor een projectoproep van stad Antwerpen in het kader van de coronacrisis. De stad riep daarbij op tot extra opleidingsmogelijkheden om meer mensen aan het werk te houden en te krijgen. Met dit SAP-opleidingstraject werd BeCode geselecteerd en kreeg de codeerschool een toelage van stad Antwerpen van 112.388 euro.

 

Is jouw bedrijf op zoek naar digitale profielen of omscholing/bijscholing voor werknemers in ICT?

Neem zeker contact op met jorik@becode.org.

Deel deze pagina: