Nieuwe sorteerverplichting voor keukenafval in je bedrijf

ophaling afval

Er zijn nieuwe sorteerregels voor bedrijven met keukenafval en etensresten. Horeca, supermarkten en andere bedrijven met veel voedingsafval moeten selectiever sorteren vanaf 1 januari. Lees of dit geldt voor jouw bedrijf.

Bedrijven moeten diverse afvalstromen selectief inzamelen. Er komt een verplichting bij voor keukenafval, etensresten en afval van levensmiddelen (verpakte voedingswaren).  

Welke bedrijven moeten etensafval enz. sorteren?

  • Grote horecazaken, scholen met warme maaltijden, woonzorgcentra, supermarkten enz.
  • Als je minstens 1 maal per week warme maaltijden serveert (zowel bij interne als externe catering).
  • En als je onder 1 van de verplichte sectoren valt. Check hier de volledige lijst

Het gaat onder meer over organisaties die minstens 1 keer per week warme maaltijden serveren, horeca die meer dan 50 maaltijden per dag serveert, feestzalen en polyvalente zalen met meer dan 250 zitplaatsen en alle cateringbedrijven. Lees specifiek over de richtlijn voor horecasupermarkten, scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra…

De nieuwe sorteerregel geldt vanaf 1 januari 2021.

Bekijk de video

 

 

Deel deze pagina: