Nieuwe treinshuttle tussen Rechter- en Linkerscheldeoever

Vanaf 4 april gaat de intermodale spooroperator IFB van start met een haveninterne spoorshuttle die tweemaal per dag de beide Scheldeoevers zal verbinden.

De LORO (LinkerOeverRechterOever) rijdt elke werkdag van de IFB-terminal aan de Zomerweg via de Liefkenshoekspoortunnel naar zowel kaai 1700 als kaai 1742 aan het Deurganckdok en vice versa. De nieuwe dienst sluit vanop de Zomerweg-terminal perfect aan op de intermodale verbindingen richting achterland.

Haveninterne treinshuttle duurzaam alternatief

De toekomstige concentratie en aangroei van belangrijke containervolumes in de zone Deurganckdok biedt de haven van Antwerpen tal van opportuniteiten. Indien de haven maximaal wil profiteren van de unieke kansen die ‘een vol Deurganckdok’ biedt, dient het dok optimaal ontsloten te zijn voor alle vervoersmodi. De opstart van een haveninterne spoorshuttle is bijzonder zinvol om containers efficiënt en duurzaam tussen linker- en rechteroever te vervoeren.
 
De haven wil ook in de toekomst een efficiënte schakel binnen de logistieke keten blijven. Hiervoor is het noodzakelijk dat de transportstromen richting achterland op een duurzame manier worden georganiseerd. De nieuwe IFB-dienst past perfect in dit plaatje en biedt een volwaardig alternatief voor het wegvervoer: zo moet er geen tol meer betaald worden in de Liefkenshoektunnel en is er geen sprake van ADR-kosten. Bovendien kan er binnen het havengebied met een hoger tonnage gereden worden en is er slechts één pincode nodig voor het inchecken en afhalen van de lading. De Zomerweg-terminal is 24/7 operationeel en gebruikers kunnen er beschikken over een ‘dedicated lane’.

Deel deze pagina: