Nieuwe virtuele film promoot Antwerpen in binnen- en buitenland

Stad Antwerpen lanceerde onlangs een virtual reality film van Antwerpen waarmee u de stad van op afstand kan ontdekken in 3D en met een 360° zicht. 

De film neemt kijkers in enkele minuten mee door de stad: kijk mee over de schouder van een diamantslijper, vlieg door de lucht op een havencontainer, sta naast het zelfportret van Rubens, geniet van een balletvoorstelling terwijl u tussen de dansers staat - en veel meer.

Internationale stadspromotie

Geïnteresseerden kunnen de app ‘Atypical Antwerp’ downloaden bij iOS App Store. De film is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. 

De stad zal dit product inzetten in haar stadspromotie in binnen- en buitenland. De film zal als marketingtool gebruikt worden tijdens acties, beurzen en sales calls om zo potentiële bewoners, bezoekers, ondernemers en studenten enthousiast te maken over Antwerpen.

Via de app kan gratis een kartonnen virtual reality bril besteld worden. Maar ook zonder bril kan u van de film genieten; niet in 3D, maar nog steeds met een unieke ‘360 graden’-beleving. Door het toestel te draaien, kijkt u rond op de locatie.

Extra beleving

Didier Boehlen, voorzitter van de Antwerp Hotel Association, is zeer enthousiast over de actie: “De VR-bril is een leuke verrassing en een extra beleving voor onze gasten gedurende hun verblijf. Het versterkt de reputatie van Antwerpen als een levendige bestemming met sterke troeven om te ontdekken, wat wij als sector steeds toejuichen. Daarom zijn wij zeer tevreden met deze actie en is het een perfect Atypische actie die de stad Antwerpen alleen meer aantrekkelijk maakt."

Thema's: 
Deel deze pagina: