Noorderlaan gedeeltelijk afgesloten vanaf 6 februari

Tijdens de krokusvakantie voeren nutsmaatschappijen voorbereidende werken uit op de Noorderlaan. Ter hoogte van de Ekersesteenweg is de Noorderlaan richting Antwerpen tijdelijk afgesloten voor verkeer. De werken starten zaterdag 6 februari en duren tot en met 14 februari. Ze kaderen binnen Noorderlijn. Ook aan het kruispunt met de Groenendaallaan zijn er werken. Deze duren in principe tot en met 19 februari.

Op zaterdag 6 februari start de aannemer met voorbereidende werken op de Noorderlaan. De rijbaan richting Antwerpen wordt tussen de Ekersesteenweg en de inrit van het politiekantoor afgesloten. Verkeer richting Antwerpen moet daar over één rijstrook, in de tegengestelde rijrichting. Richting haven is er daardoor eveneens een rijstrook afgesloten. Doorgaand verkeer richting stad neemt het best de alternatieve route via de Vosseschijnstraat. Voor het verkeer dat uit de Ekersesteenweg komt, is er één afslagstrook stadinwaarts afgesloten. Het blijft wel mogelijk om de Noorderlaan zowel richting centrum als richting haven op te rijden.
 
Ook aan het kruispunt met de Groenendaallaan zijn er werken. Daar is stadinwaarts de busstrook en één rijstrook afgesloten. De bussen rijden daardoor tussen het gewone verkeer. Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk. De werken op dit kruispunt duren tot en met 19 februari.
 
De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij vriesweer of zwaar regenweer kunnen de werken niet uitgevoerd worden en worden ze dus uitgesteld.

Voorbereiding op Noorderlijn

De nutswerken zijn een voorbereiding op de werken voor Noorderlijn. Met Noorderlijn krijgt het noorden van de stad een tramverbinding naar het centrum. Tegelijkertijd worden er een aantal belangrijke verkeersassen zoals de Noorderlaan verkeersveilig gemaakt. Het project Noorderlijn gaat van start op 1 maart 2016. Wie meer wil weten over Noorderlijn, kan een kijkje nemen op www.noorderlijn.be of op de Facebookpagina.

Slim naar Antwerpen

Op de pas gelanceerde website www.slimnaarantwerpen.be kunnen bewoners en bezoekers van de stad alle informatie terugvinden om op een aangename, veilige en slimme manier naar de stad te komen.

Deel deze pagina: