Olympus Mobility lanceert app om ‘Slim naar Antwerpen’ te reizen

Met www.spitsmijden-antwerpen.be wil Olympus Mobility bedrijven in de Antwerpse regio sensibiliseren om zoveel mogelijk werknemers te leren spitsmijden.

Werknemers die de dagelijkse files in en rond Antwerpen moeten trotseren, kunnen de spits mijden door op weekdagen voor of na de spitsuren (7 tot 9 uur en 16 tot 18 uur) aan te komen of te vertrekken, het openbaar vervoer te gebruiken, te fietsen of gewoon van thuis uit te werken. Wie inspanningen doet om de spits te mijden, kan die registreren via de Olympus app en mag daarvoor rekenen op een beloning. 

Hoe kunnen bedrijven deelnemen?

Elk bedrijf kan kosteloos deelnemen door zich online in te schrijven op www.spitsmijden-antwerpen.be. Werknemers van ingeschreven bedrijven krijgen vervolgens een login voor de Olympus app, die automatisch hun spitsmijdingen registreert.

Alle deelnemers vullen bij inschrijving een vragenlijst in waarmee ze meer informatie geven over hun huidige woon-werkgedrag. Op basis daarvan wordt bepaald hoe vaak zij de spits vermijden. Werkgevers krijgen deze informatie ook, zodat ze hun mobiliteitsbeleid kunnen verbeteren. 

Werkgevers die dat wensen, kunnen opteren voor de volledige Olympus Mobility service, waardoor hun werknemers niet alleen spitsmijdingen registeren, maar ook makkelijk tickets kunnen bestellen voor alternatieve vervoersmiddelen zoals de trein, tram, bus of fiets.

Antwerpse Marktplaats voor mobiliteit

De Olympus Mobility-app werd ontwikkeld in het kader van de Antwerpse Marktplaats voor mobiliteit, die deel uitmaakt van Slim naar Antwerpen en inzet op het ontwikkelen van slimme mobiliteitsoplossingen. 

Lees meer over Slim naar Antwerpen

 

 

Deel deze pagina: