Online platform Schenkingsbeurs maakt voedselschenkingen aan sociale organisaties makkelijker

Meer dan 240.000 personen in België zijn afhankelijk van voedselhulp. Tegelijkertijd hebben voedingsbedrijven vaak nog voedingswaren die niet meer mogen worden verkocht. 
Het platform www.schenkingsbeurs.be biedt een oplossing. Het vergemakkelijkt schenkingen aan voedselhulp- en sociale organisaties door schenkers en ontvangers in verbinding te brengen.

Carrefour Belgium steunt al jaar en dag de voedselbanken en de erkende verenigingen, waarmee ze een duurzame samenwerking hebben. Altijd bereid om acties te ondersteunen die voedselbedeling promoten, wilde Carrefour Belgium ook graag haar expertise aanbieden voor het uitwerken van de Schenkingsbeurs: "Wat ons in het platform Schenkingsbeurs heeft aangetrokken is dat vraag en aanbod elkaar door een betere communicatie kunnen vinden. Op deze manier kunnen verenigingen en meer mensen die het nodig hebben, toegang krijgen tot voedingswaren die anders misschien verloren zouden gaan."
 
Ook warme bakker Callewaert reageert enthousiast: "De website is heel gebruiksvriendelijk. We dienen enkel in te loggen en in vijf muisklikken zijn onze overschotten ingegeven. Dus voor ons is er eigenlijk geen extra werk aan. We dienen enkel een paar kleine vraagjes in te vullen over de aard van de producten, hoe lang de mensen ze nog kunnen houden, enz."

Geïnteresseerd?

Schrijf u in op www.schenkingsbeurs.be 

Deel deze pagina: