Ontmoet jonge Antwerpse werkzoekenden op TalentWerkt@Trix en TalentWerkt@Gravenhof

Antwerpse bedrijven die jonge werkzoekenden uit dezelfde regio willen ontmoeten, kunnen zich voorstellen op het jobevent TalentWerkt. Op de succesvolle eerste editie vorig jaar in Gravenhof waren maar liefst 700 laatstejaars uit het middelbaar en jonge werkzoekenden aanwezig. Het evenement is de ideale gelegenheid voor bedrijven om zich voor te stellen en hun vacatures toe te lichten aan een geïnteresseerde groep jongeren.

Dit jaar zijn er twee data en locaties: op respectievelijk woensdag 26 april en woensdag 10 mei vinden Talentwerkt@Trix en TalentWerkt@Gravenhof plaats. Bedrijven kunnen zich inschrijven voor een of beide locaties.

TalentWerkt richt zich op 18 tot 25-jarige jongeren die werk zoeken of de juiste studiekeuze willen maken. Ze maken tijdens het jobevenement kennis met bedrijven waarvan werkgevers de tijd nemen om hun bedrijfsactiviteiten en de verschillende vereiste jobprofielen toe te lichten. Daarnaast worden er workshops aangeboden om bewuster te solliciteren door eigen talenten te erkennen en proefondervindelijk te voelen welke beroepen en economische sectoren bij hen persoonlijk passen. Er wordt afgestapt van een klassieke jobbeurs door vooral de focus te leggen op de talenten van de jongeren.

Tweede editie op twee locaties

Na het succes van vorig jaar met 700 jongeren op TalentWerkt@Gravenhof te Hoboken, werd dit jaar de formule uitgebreid met een tweede editie in de noordrand van Antwerpen.
TalentWerkt@Trix op woensdag 26 april richt zich op jongeren uit Borgerhout, Luchtbal, Antwerpen-Noord, Merksem, Deurne en Linkeroever. TalentWerkt@Gravenhof op woensdag 10 mei wordt bezocht door jongeren uit  Hoboken, het Kiel, Antwerpen-Zuid, Wilrijk en Berchem.

Met TalentWerkt in Borgerhout en Hoboken samen wordt potentieel 85,6% van alle jonge werkzoekenden in stad Antwerpen bereikt. (VDAB)

Scholen uit de buurt worden in de voormiddag uitgenodigd door jeugdorganisaties Formaat en Kras Jeugdwerk. VDAB nodigt ’s namiddags jonge laag- en middengeschoolde werkzoekenden tot 25 jaar uit, respectievelijk uit de Antwerpse noordrand en zuidrand. In de namiddag is TalentWerkt ook vrij toegankelijk voor alle jongeren uit de buurt, die een studiekeuze willen maken of werk zoeken.

Tevreden deelnemers van vorige editie

Wij zijn een familiebedrijf, dus geen grote organisatie en ook niet de bekendste. Technische profielen zijn moeilijk te vinden. Wij willen een beter netwerk uitbouwen met jongeren uit de buurt die techniek interessant vinden, en dat niet alleen voor jobs maar ook als stageplaats. De merken die we verdelen zijn bekend, maar wij willen onszelf ook beter bekendmaken als werkgever en dit sluit helemaal aan bij de opzet van deze job- en talentenbeurs”, Sara Crooymans, Hilaire Van Der Haeghe.

Wij zijn een uitzendbureau dat in regio Zuid-Antwerpen met lokale bedrijven samenwerkt. We zijn voor hen op zoek naar jonge werkzoekenden uit de buurt, want die beschikken nog niet altijd over een wagen en zoeken werk op de lokale arbeidsmarkt. We hebben technische vacatures die perfect aansluiten bij de workshops die hier vandaag gegeven worden”, Tom Maes, Stegmann.

Inschrijven

Deel deze pagina: