Ontwerper Bruno Pieters lanceert ‘duurzame’ studiebeurs

Modeontwerper Bruno Pieters wil elk jaar een modestudent steunen die net als hij het ethische aspect voorop stelt. Met de Future Fashion Designer Scholarship (FFDS) ter waarde van 10.000 euro zal hij een uitverkoren student steunen bij het ontwikkelen van zijn afstudeercollectie.

De Future Fashion Designer Scholarship (FFDS) is een studiebeurs ter waarde van 10.000 euro waarvoor studenten wereldwijd zich kunnen aanmelden. De gelukkige wordt gekozen op basis van ontwerpkwaliteit en aandacht voor technische innovaties. Voorkennis over duurzaam ontwerpen is niet nodig.
 
Geïnteresseerde studenten kunnen zich tot 25 augustus aanmelden via de website. De winnaar wordt in september bekendgemaakt en kan rekenen op persoonlijke begeleiding van Pieters zelf. Hij of zij zal zijn afstudeercollectie ontwerpen met duurzame materialen waar mogelijk en innovatieve alternatieven creëeren voor dierlijke materialen zoals bont, veren en leder.

Ethisch en ecologisch verantwoord

In 2012 lanceerde Bruno Pieters 'Honest By', een eigen kledinglabel dat inzet op ethisch en ecologisch verantwoorde kleding. Daarvoor had hij in 2009 ontslag genomen bij Hugo Boss om zich drie jaar op zijn project te concentreren. En met succes, want hij haalde recent nog de shortlist van de prestigieuze modeprijs van het luxeconcern LVMH.
 
Pieters ijvert voor meer transparantie in het productieproces. In de webshop staat onder elk artikel een volledige beschrijving van de herkomst en een minutieuze berekening van de kostprijs. Hij betrekt ook jonge ontwerpers met eenzelfde visie bij het project en gaat nu nog een stapje verder door een nieuwe studiebeurs in het leven te roepen.

Deel deze pagina: