Ontwerper Mattia Van Severen wint award voor ondernemerschap

© Bart Kiggen voor All Items Loaded

Stad Antwerpen reikte de eerste  'Powered By Creatives'-award uit aan modestudent Mattia Van Severen. Met deze prijs wil de stad innovatief ondernemerschap stimuleren bij het modetalent dat in Antwerpen opgeleid wordt.

Dit weekend vond het afstudeerdefilé van de Antwerpse Modeafdeling plaats, een van de hoogtepunten op de modekalender van de stad. 14 studenten zwaaiden af aan de opleiding die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. De Modeafdeling staat internationaal gekend als een van de belangrijkste mode-opleidingen en droeg bij aan de bekendheid van Antwerpen als een creatieve modestad. De Antwerpse Zes, die mee symbool staan voor het succes van de opleiding, zetelden voltallig in de jury voor het afstudeerdefilé.

Nieuw dit jaar is dat stad Antwerpen met de Powered By Creatives-award een geldprijs van 2500 euro uitreikt aan een afstuderende student die tijdens zijn opleiding het meeste innovatie en ondernemingszin aan de dag heeft gelegd.

Mattia Van Severen sleepte de eerste prijs in de wacht met zijn afstudeercollectie aan de Antwerpse Modeafdeling. Hij onderscheidde zich met zijn werk vooral door geslaagde samenwerkingen met textielleveranciers en producenten, gekoppeld aan zijn ambitie en zin voor realisme. Van Severen wil in Antwerpen aan de slag als ontwerper bij een gevestigd modehuis, maar wil intussen ook werk maken van zijn eigen collecties.

Meer foto's van het afstudeerdefilé van de Antwerpse Modeafdeling.

Thema's: 
Deel deze pagina: