Oproep: Projecten die bijdragen aan een vlotter verkeer in Antwerpen

Fietsbrug in Berchem

Voor de derde keer kunnen ondernemers bijdragen aan een vlotte mobiliteit in Antwerpen en een projectvoorstel indienen, zowel gericht op personen- als vrachtverkeer. Geselecteerde projecten krijgen inhoudelijke en financiële ondersteuning van de stad Antwerpen.

Oproep

De stad richt zich tot ondernemers en bedrijven die hun dienstverlening willen uitbouwen in de Antwerpse regio. Hun projecten moeten nieuwe diensten of projecten voor een betere verkeersdoorstroming inhouden en ingediend worden voor 2 augustus 2019. De geselecteerde projecten krijgen inhoudelijke ondersteuning en een financiële toelage.

Initiatieven uit vorige oproepen

Na een eerste geslaagde ronde (najaar 2016), lanceerde de stad in september 2017 voor de tweede keer een oproep. Uit de 37 projectvoorstellen werden er 18 geselecteerd. De gerealiseerde projecten zijn initiatieven als de deelfietssystemen Blue-bike en Mobit, het zichtbaar maken van wegenwerken in een routeplanner, het groeperen van kantoorbussen voor personen, office on wheels, het gebruik van park-and-rides belonen, een app die ‘pay as you go’ mogelijk maakt, het online aanbieden van ruimte in containertransport, transport buiten de kantooruren, het uitbreiden van parking waardoor ritten via de Antwerpse ring vermeden worden, een nieuw binnenschip dat trucks vervangt of het inzetten op autoloze en groene leveringen.

Door deze realisaties worden er dagelijks minstens 1000 autoverplaatsingen vermeden.

Ondersteuning vanuit de stad

De geselecteerde mobiliteitsaanbieders krijgen een eenmalige prestatievergoeding en worden door een projectleider van Slim naar Antwerpen geholpen bij de uitrol van het project. Hun project wordt zichtbaar gemaakt en gepromoot via de kanalen van Slim naar Antwerpen.

Meer informatie

Meer informatie over de huidige projectoproep en de vorige projectoproepen is te vinden op www.slimnaarantwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Deel deze pagina: