Organiseer je een matchmakingevent in 2022? Krijg steun van de stad

De stad ondersteunt matchmakingevents met een toelage.

De stad wil ondernemers helpen om de juiste contacten te leggen met bedrijven of organisaties die helpen om als onderneming verder te groeien. Daarom maakte de stad een budget vrij voor de organisatie van matchmaking events, waar ondernemers bedrijven of organisaties kunnen ontmoeten die ondersteunen bij kapitaal, talent en businesswerking.

Matchmaking events voor ondernemers

Veel bedrijven hebben nu nood aan extra kapitaal, talent of de juiste business contacten om verder te kunnen groeien. Organisaties of bedrijven die events organiseren waar ondernemers contacten kunnen leggen die dit faciliteren, kunnen beroep doen op deze toelage en een project indienen.

Welke events ondersteunt de stad?

  • Jouw event zal doorgaan in 2022
  • Je aanvraag gebeurt minstens 4 weken vooraf aan het evenement.
  • Jouw matchmaking event heeft een open karakter en is gericht op kapitaal, talent en business netwerking.
  • De deelnameprijs is marktconform.
  • Het event wordt georganiseerd in arrondissement Antwerpen én richt zich tot deelnemers uit stad Antwerpen.

Steun per event

De financiële ondersteuning van de stad moet onontbeerlijk zijn voor de organisatie van het event, de maximale ondersteuning bedraagt 20.000 euro en mag maximaal 50% van de totale kosten van het event bedragen. De aanvragen worden goedgekeurd tot uitputting van het jaarlijkse totaalbudget.

Wie kan een project indienen?

Jij kan - ongeacht of je in Antwerpen of daarbuiten bent gevestigd - een project indienen, wanneer:

  • jij het event organiseert,
  • je een ondernemingsnummer hebt of een feitelijke vereniging bent zoals een bedrijf, een kennisinstelling, een onderwijsinstelling of een non-profit organisatie.

Meer informatie en je matchmaking event indienen

Om zeker te zijn dat het event dat jij aanbiedt, beantwoordt aan deze oproep, lees je best eerst het reglement grondig door. Vergeet niet dat je je aanvraag minstens 4 weken vooraf aan het event moet indienen. Je project kan je indienen via deze link:

DIEN JE PROJECT IN

Deze ondernemers ontvingen reeds een toelage: Fashion Brewery voor AntwerpFashionWeek.21, Conversation Starter voor Summer Mix waarbij telkens 4 complementaire industriesectoren bij elkaar werden gebracht om inspiratie uit te wisselen, Netwerk Ondernemen voor Find Your Team, UAntwerpen voor ‘Can fashion save the world?Antwerp Management School voor de pitch contest tijdens Responsible Fashion Series en Start it @KBC voor CONNECT X.

"Dit online networking event organiseren werkte als een hefboom. Nog steeds plukken we vruchten van de nieuwe connecties met de deelnemers. Met de financiële steun van de stad nodigden we ook buitenlandse gasten uit. Zo creëerden we een uniek netwerkingevent, dat door 600+ deelnemers gesmaakt werd."

Rutger Bevers, Co-founder en CEO Conversationstarter.net

Heb je een vraag? Mail naar businesseninnovatie@antwerpen.be en wij antwoorden je snel.

 

Deze ondersteuning van de stad kadert in de open calls die de stad met regelmaat organiseert. Ondernemers kunnen projecten indienen rond een thema als circulaire, digitale, sociale, creatieve economie of mode, maar ook om als ondernemer andere ondernemers te ondersteunen of klimaat of mobiliteit in de stad te verbeteren. Check de open calls op ondernemeninantwerpen.be

Deel deze pagina: