Parkeren op straat in Antwerpen: koop vooraf parkeerticket voor 1 of 4 weken

Copyright: Frederik Beyens

Je parkeert dagelijks of frequent in een bepaalde zone in Antwerpen? Vanaf 1 juli kan je het prepaid-systeem gebruiken. Handig voor wie vaak met de wagen naar de zaak of de werf rijdt. Gebruikers moeten niet meer bij elke parkeerbeurt een transactie opstarten en beëindigen.

Geldig

Bestuurders kunnen vanaf 1 juli vooraf een parkeerticket voor 1 of 4 weken aankopen. Deze tickets zijn enkel geldig voor 1 nummerplaat binnen 1 bepaalde zonecode in de groene of roze tariefzone. Voor de winkelstraten, zones met schijfparkeren, rode en gele tariefzones zijn géén week- of 4-wekentarieven beschikbaar.

Online bestellen

Met de maatregel wil stad Antwerpen het gebruiksgemak verhogen voor bestuurders die nu al regelmatig betalend parkeren in een zelfde zone. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die werken in een gebied met weinig of geen publieke parking. Zo kunnen ook bedrijven meerdere vouchers aankopen en deze verdelen aan hun werknemers of bezoekers. In een eerste fase biedt alleen provider 4411 (Be-Mobile) een online platform aan om vooraf een voucher te kopen. Vanaf 17 juli zijn deze tickets ook beschikbaar via de app van Seety. In latere fase zullen ook andere providers de week- en 4-wekentarieven aanbieden. Lees hier meer over deze nieuwe parkeermogelijkheid.  

Slimme mobiliteit

Niet alle verplaatsingen verlopen het snelste met de wagen. De mobiliteit van de toekomst is flexibel, duurzaam en multimodaal. Heb je interesse om te investeren in de mobiliteit van morgen? Laat je ondersteunen door Slim Naar Antwerpen om een duurzaam mobiliteitsbeleid uit te werken voor je bedrijf: https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/werkgevers

Deel deze pagina: