Partnership met maatwerkbedrijf vangt piekmomenten op

Piekmomenten: in tal van sectoren zijn ze een vertrouwd gegeven. Hoe spring je ermee om? Als je plots meer moet produceren, brengt dat logistieke problemen met zich mee. Tracht je die pieken in de eigen productieomgeving op te vangen? Of zoek je betrouwbare partners die inspringen als het nodig is? Een partnership met een maatwerkbedrijf biedt uitkomst.

Displays maken en vullen is voor Werminval een van de groeipolen van het bedrijf. Caroline Vernieuwe, key account manager: “We zijn het enige maatwerkbedrijf in Antwerpen dat displays kan produceren én vullen.” Hoe gaat dat in zijn werk? “Het drukwerk en het karton voor de displays worden hier plano geleverd. Wij verlijmen het papier met het karton en snijden de displays uit. Daarna worden de onderdelen bevestigd met dubbelzijdige tape of warme lijm.”

Flatpack of gevuld

De afgewerkte displays kunnen in flatpack-vorm worden verzonden naar de klant, die ze kan openvouwen en opzetten. Maar vaak gaat Werminval nog een stap verder. Caroline Vernieuwe: “We kunnen onze displays ook zelf opzetten en vullen met de producten waarvoor ze bestemd zijn. In dat geval ontvangt de klant complete displays, gevuld en verpakt, die meteen in de verkooppunten kunnen worden geplaatst.”

Vaak gaat het om displays voor promoacties in de retailsector. Caroline Vernieuwe: “Voor een klant als Carrefour is het extra handig als de talrijke verkooppunten de displays kant-en-klaar ontvangen, opgezet en gevuld met de juiste producten. Dat wij de displays maken én vullen, op hetzelfde adres, is een groot voordeel. Zo win je tijd en spaar je extra transport uit.”

“Door mensen en machines te laten samenwerken, kan een maatwerkbedrijf het onmogelijke mogelijk maken.”

Snelheid en flexibiliteit

In de markt voor displays zijn snelheid en flexibiliteit van groot belang, want de tijdsdruk is groot. Caroline Vernieuwe: “Meestal zijn displays actiegebonden. Als de actie begint, moeten de displays er staan, zonder fout. Dat vraagt soms grote inspanningen, want wij komen helemaal aan het eind van het traject.”

Naast tijdsdruk en krappe deadlines kent de sector ook piekmomenten. Caroline Vernieuwe: “Werminval werkt al jaren samen met Thinkerbell, een van de grootste producenten van displays in België. Wij vangen piekmomenten voor hen op door een deel van de productie van hen over te nemen.” Christian Bielen, chief executive officer bij Thinkerbell, is blij met het partnership. “Werminval biedt ons extra productiecapaciteit als we die nodig hebben.”

Betrouwbare partner

Werminval is voor Thinkerbell een betrouwbare partner. Caroline Vernieuwe: “We zouden een zusterbedrijf van Thinkerbell kunnen zijn. Displays ontwerpen doen we niet zelf, maar we zijn heel bedreven in het productieproces, van papier en karton tot afgewerkte en al dan niet gevulde display.” Christian Bielen beaaamt: “Gecombineerd met onze technische kennis van creatie en ontwerp is Werminval een uitstekende aanvulling op onze eigen productie.”

Waarom koos Thinkerbell, een van de marktleiders in België, voor Werminval? Christian Bielen: “Hun doorgedreven kennis van het product is een grote troef. Bovendien sluit hun machinepark goed aan bij het onze. Werminval investeert in ons partnership en koopt machines voor de productie van displays aan in overleg met ons. Ze denken met ons mee en stellen zich heel flexibel op. Werminval denkt op hetzelfde kwaliteitsniveau als wij. Dat vinden we heel belangrijk.”


Professionalisering

Was uitbesteding aan het buitenland voor Thinkerbell een optie? Christian Bielen: “Het was zeker een mogelijkheid. Er worden veel displays gemaakt in Polen en andere landen in Oost-Europa. Dat is goedkoper, maar de kostprijs is niet de enige factor die de doorslag geeft. Kwaliteit, betrouwbaarheid en snelheid zijn net zo belangrijk. Onze sector werkt met strikte deadlines. Als we kunnen produceren in eigen land, zijn de lijnen korter.”

Christian Bielen apprecieert de hoge graad van professionalisering die Werminval heeft bereikt. “Werminval werkt net als een regulier bedrijf, binnen de normen die het als maatwerkbedrijf moet respecteren.” Caroline Vernieuwe: “Als een marktleider in displays een deel van de productie aan ons uitbesteedt, getuigt dat van een groot vertrouwen in ons kwaliteitsdenken.”

Antwerpse maatwerkbedrijven
In de stad Antwerpen zijn 12 maatwerkbedrijven gevestigd. Samen bieden ze een ruime dienstverlening aan, van logistieke versterking, verpakking, assemblage, productie, bouw en renovatie tot schoonmaak, groenverzorging, recyclage, fietsbeheer en horeca. Ontdek het aanbod maatwerkbedrijven.

Maatwerkbedrijven bij piekmomenten: 5 voordelen

  • eigen productieomgeving moet niet worden aangepast
  • partnership op langere termijn biedt duurzame oplossing
  • productie in eigen land spaart tijd en transportkosten uit
  • professionele service en flexibele organisatie
  • aangepaste infrastructuur en strenge kwaliteitscontrole
Deel deze pagina: