Peeters-Govers uit Berchem uitgeroepen tot de beste 'Groentevakman'

foto: groentevakman.be

Peeters-Govers uit Berchem is uitgroepen tot de beste 'Groentevakman' van de provincie Antwerpen. Het is een wedstrijd voor lokale buurtsupermarkten. De winkel in Berchem werkt vooral met lokale seizoensproducten en dat is een beloning waard, vinden ze bij de Boerenbond.

Aandacht voor bewaaromstandigheden en een mooie presentatie, met een duidelijke aanduiding van de prijs en het land van herkomst zijn belangrijke factoren voor verse producten. De wedstrijd ‘Groentevakman’ heeft dan ook tot doel om goede voorbeelden te belonen.
Peeters-Govers krijgt de prijs donderdag uitgereikt. Ook de nationale winnaars, waaronder de Groenteboer uit het Antwerpse Balen krijgen die dag hun prijzen.

Winkel met traditie

Peeters-Govers werd in de oorlogsjaren opgericht in Gierle door Jos Peeters en zijn vrouw Maria Govers. Ze begonnen met groenten en fruit op markten in de Kempen, maar breidden hun activiteiten geleidelijk aan verder uit. Er kwamen verschillende buurtwinkels, er werd geleverd aan de horeca en er kwam met Vleba een eigen vleesbedrijf. Peeters-Govers wordt vandaag aangestuurd door de kleinzoon van de stichter, Jan Peeters.

video: ATV

Sectoren: 
Deel deze pagina: