PEP! pakt onderwijsongelijkheid aan

Rihab Hajjaji richtte in december 2016 de vzw PEP! op. PEP! wil onderwijsongelijkheid aanpakken door kansarme jongeren een duwtje in de rug te geven. “Voor mijn opstart kwam ik op startersgesprek bij de stad Antwerpen waar ik de nodige bevestiging kreeg om mijn zaak effectief op te starten”, getuigt Rihab.

“Toen ik een aantal maanden geleden in Borgerhout rondreed, viel het me op dat er veel schoolbussen waren van het buitengewone onderwijs. Ik besloot dan ook om me te verdiepen in de positie van kansarme jongeren in het onderwijs. Zo ontdekte ik dat Vlaanderen een grote onderwijsongelijkheid kent. Hier moest ik wel iets aan doen,” vertelt Rihab enthousiast. “Met verschillende projecten wil PEP! de onderwijsongelijkheid aanpakken. Zo zoeken we naar rolmodellen die jongeren kunnen begeleiden naar betere schoolresultaten. Mensen die zelf uit kansarme milieus komen en een opleiding hebben genoten, zijn immers het meest geloofwaardig. Daarnaast zorgt PEP! voor de sensibilisering van jongeren en ouders, en organiseren we een jobbeurs, waar rolmodellen hun job en bedrijf kunnen voorstellen.”

Startersgesprek

Om PEP! op te starten, besloot Rihab eerst om op startgesprek te komen bij de stad Antwerpen. “Ik had geen enkele ervaring bij het oprichten van een vzw. Hoewel ik al veel opzoekwerk had gedaan, was een startersgesprek toch ideaal om de nodige bevestiging te krijgen van een expert. Tijdens het gesprek werd me al snel duidelijk hoe ik de opstart van mijn zaak het beste kon aanpakken.”

Ook zin om te ondernemen in Antwerpen?

Maak hier een afspraak voor uw gratis startersgesprek

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: