Pith.li: “We hebben de fluostift een digitale make-over gegeven”

De vier medeoprichters van Pith.li delen dezelfde mening over content delen: “Meer en betere content, graag.” Ze willen het selecteren, becommentariëren en delen van content makkelijker maken, opdat influencers een extra tool hebben om hun opinie kenbaar te maken. Lev Detrez - een van de founders - licht Pith.li toe, met fluo uiteraard.

Jullie slogan is ‘Share the essence’. Wat is die essentie?
Lev: “De essentie is voor iedereen anders, maar na de zoveelste poezenfoto op Facebook of Twitter heb je het wel gehad, toch? Met Pith.li willen we ‘influencers’ de service geven om interessante content op een efficiënte manier te delen. We willen de Canvas van de content zijn. Meerwaardezoekers, daar mikken we op. Al is het wel belangrijk om te weten dat we niet tegen pakweg Facebook of Twitter zijn. We missen gewoon de mogelijkheden om extra diepgang te kunnen toevoegen.” 
 
Waaraan ligt dat gebrek aan diepgang?
Lev: “Het zit ingebakken in de structuur van die sociale media. Bij Twitter doe je je zegje in maximum 140 tekens. Als je toch meer wil delen, leg je een korte link naar een artikel. Maar wie leest dat artikel effectief? Betere content delen begint bij de essentie uit een artikel halen en die delen. Dat zijn we verleerd, omdat de huidige services niet aangepast zijn aan de huidige context. Ja, je kan webpagina’s delen en becommentariëren via een button onderaan, maar het is niet efficiënt. Daarom zijn we teruggegaan naar de basis: plaatselijk markeren en becommentariëren, net zoals je dat vroeger op papier deed. En de markeerstift? Die hebben we een make-over gegeven, zodat hij klaar is voor het digitale tijdperk.”

               “We zijn teruggegaan naar de basis: markeren”
 

Hoe kan ik met Pith.li aan de slag?
Lev: “Tegen demo-day is het de bedoeling dat je op een Pith.li-knop kan klikken, waarmee je in de ‘clean text environment’ van Pith.li terecht komt. Die omgeving neemt de inhoud over zonder opmaak om een ‘kleurboekeffect’ te vermijden. Je kan er gericht markeren, content becommentariëren en delen. Je deelt het gemarkeerde tekstbestand vervolgens via de bestaande sociale media. Alles wat je deelt, verzamelen we op ons platform. Daardoor kan je op thema’s zoeken in plaats van op persoonsniveau, zoals het geval is bij Facebook en Twitter.”
 
Hoe maken jullie van Pith.li een rendabele start-up?
Lev: “Met Pith.li kan je de essentie delen, maar ‘Premium users’ kunnen Pith.li gebruiken als online opslagplaats voor relevante content. Zelfs bedrijven kunnen hiervan gebruik maken om samen informatie te verwerken en te managen. Juristen kunnen Pith.li bijvoorbeeld als tool gebruiken om de laatste wijzigingen in de wetgeving op een gestructureerde manier bij te houden mét markeringen en een directe link naar het brondocument. Na verloop van tijd willen we ook content op maat van je interesses aanbieden, maar zo ver zijn we nu nog niet. Eerst moeten we een kritische massa verzamelen, dan kunnen we er een sociale laag overheen leggen.”
 

              “Na verloop van tijd willen we ook content op maat van je interesses aanbieden”
 

Hoe ver staan jullie met de ontwikkeling van Pith.li?
Lev: “We gaan snel vooruit, want we zijn een complementair team met twee doeners en twee praters. Samuel en Tim zijn de ontwikkelaars, Johan en ik de verkopers. Eigenlijk is het altijd interessant om met meer te zijn, bijvoorbeeld om te stemmen (lacht). We werken ook volgens ‘scrum’, een snelle en doelgerichte methode om software te ontwikkelen. Elke week stellen we ons een nieuw doel dat uiteenvalt in een strakke todo-lijst, zodat we eventuele knelpunten snel kunnen opsporen.”

 

Thema's: 
Deel deze pagina: