Pitlane zoekt, screent en vormt handlangers (m/v)

Pitlane is al meer dan 20 jaar de specialist in screening, oriëntatie en opleiding van werklui. De organisatie hielp al meer dan 200 bedrijven aan arbeidskrachten. Coördinator Frank Weemaes maakt zich sterk dat hij binnen de 3 weken een geschikte kandidaat vindt voor een technische job.

“Screening en opleiding van mensen zit in onze genen”, zegt Frank Weemaes. De coördinator van Pitlane was jarenlang een van de drijvende krachten achter Leerwerkplaats Garage, een VZW die langdurig werklozen klaarstoomde voor een nieuwe job. Met succes, want de voorbije 28 jaar vonden er dankzij de VZW maar liefst 2000 mensen de weg naar een nieuwe baan.

Sinds kort moet de organisatie het met minder subsidies doen. En dus verandert de VZW het geweer van schouder. Pitlane gaat haar jarenlange ervaring gebruiken om, onder andere, kandidaten te screenen voor bedrijven.

“Wij pikken de absolute cracks er zo uit. Hoe? Door te kijken naar hun motivatie, dat is de sleutel naar een duurzame baan. Ik zeg u: na 28 jaar hebben we daar een fijne neus voor. De motivatie van een kandidaat blootleggen is essentieel maar o zo moeilijk. Je leest het niet af in een CV, hé! Wij doen het aan de hand van persoonlijke gesprekken die behoorlijk diep graven."

"Daarnaast observeren we de kandidaten op onze werkvloer. In ons geval is dat een garage. Veel mensen zijn dol op auto’s, ze houden ervan aan wagens te sleutelen. Een autowerkplaats trekt niet alleen mensen aan, het laat ons toe hen ook aan de slag te zien. Daar steken we heel wat van op.”

Attitudes ontwikkelen

De motivatie blootleggen is één zaak, de juiste attitudes ontwikkelen is een ander paar mouwen. “Mensen willen vaak werken, maar hebben niet altijd de juiste sociale vaardigheden. Wij helpen hen hun vaardigheden herontdekken. Op tijd komen, samenwerken…Voor veel mensen is dat allesbehalve evident. Ze dragen die waarden wel in zich, maar het komt er moeilijk uit. Ze hebben hun vaardigheden uit het oog verloren. Wij doen hen inzien dat het anders kan. Onze begeleiders zijn daar erg straf in, ze openen de ogen van onze cursisten, ze peuteren tot ze inzicht krijgen.”

Garage als assessment center

Het bijzondere aan Pitlane is dat de organisatie alle stappen van een zoek- en selectieprocedure op zich kan nemen. “Dankzij mond-aan-mondreclame kunnen we putten uit een grote pool kandidaten. Die kandidaten kunnen we vervolgens screenen in functie van de job.

Heeft een bedrijf zelf al een kandidaat die het wil testen? Geen probleem, dan gaan we na hoe het gesteld zit met de motivatie van de man of vrouw in kwestie. Onze garage doet ook dienst als assessment center. Hier kan je perfect nagaan hoe het gesteld is met de werkattitudes van je kandidaat.

Tenslotte kunnen we ook mensen opleiden voor een specifieke job. Dankzij ons compleet aanbod helpen we bedrijven aan de juiste man of vrouw. En dat binnen de kortste keren. Schrijf maar op: binnen de 3 weken vinden wij een geschikte kandidaat!”

Dit is Pitlane

  • Screening en opleiding van handlangers
  • Zowel mannen als vrouwen
  • Motivatie ontrafelen
  • Attitudes ontwikkelen
  • Assessment center in garage
  • Veel eigen kandidaten, groot netwerk
  • 28 jaar ervaring, 2000 mensen, 200 bedrijven

Lees meer over samenwerken met maatwerkbedrijven

Sectoren: 
Deel deze pagina: