PlayPass scant data op internationale topfestivalweides

Rock Werchter werd een muzikale topper. Maar dankzij de technologie van de Antwerpse startup PlayPass verliep het festival ook een stuk efficiënter. 

En geloof het of niet, dat geldt ook voor Graspop in Dessel, Clockenflap in Hong Kong en Low Festival in Benidorm. Zij gebruiken de technologie van PlayPass, dat zich specialiseert in toegangscontrole en cashloze betalingen voor grote evenementen en sportstadia. Dankzij de chip in de polsbandjes kunnen festivalgangers het terrein vlotter op en af, hun ervaring delen op sociale media en zonder cash betalen aan de toog.

Betalen zonder cash

Met de innovatieve technologie van PlayPass worden de mogelijkheden voor een organisator  zo goed als onbeperkt. Een van de grote voordelen is ‘cashvrij betalen’, iets wat in Nederland al langer zeer populair is. De gebruiker van het bandje laadt een bedrag op met de smartphone, aan de kassa’s ter plaatse of zelfs of voorhand. De barman scant het bandje aan de toog, en – letterlijk in een handomdraai – heb je betaald. Binnenkort kunnen ook de supporters van KV Mechelen betalen met de toepassing van PlayPass.
 
De cashvrije betaalmethode heeft een mooie toekomst, want vorige maand engageerde een Zwitserse investeerder zich voor het project. Sandpiper, een grote speler in digitale betaaltechnologieën, heeft niet minder dan twee miljoen euro veil voor een samenwerking met PlayPass. Ron Schuermans, CFO van PlayPass: “Dankzij de investering van Sandpiper kunnen we ons volop concentreren op verdere groei. Er zijn op de Europese markt op dit moment een aantal spelers met een vergelijkbaar concept. Om koploper te blijven, moeten we nu snel verder innoveren. Daarnaast hebben we ook medewerkers nodig om onze groei te blijven volgen, zoals mensen die de technische installatie op de festivalterreinen in orde brengen. En we breiden ook geografisch uit, waarbij we vooral uitkijken naar Azië en de Verenigde Staten.”

Niet te missen deze zomer

Deze zomer krijgen onder andere de bezoekers van TW Classic en Rock Werchter een PlayPass-bandje om de pols. En in Antwerpen? Ron Schuermans: “Deze zomer staan er geen Antwerpse locaties op onze agenda. In april hebben we in Antwerpen wel de Jumping gedaan. We werken trouwens heel graag in Antwerpen, omdat technologie en innovatie hier duidelijk erg leeft. De stad en de Universiteit Antwerpen zetten duidelijk in op ondersteuning van innovatieve opstartende bedrijven zoals het onze.”

Thema's: 
Deel deze pagina: