Postbuzz houdt uw buurt op de hoogte van wat er leeft

Houdt de slager om uw hoek een speciale kortingsactie? Wat is er vanavond in uw buurt te doen? En wanneer beginnen de werken aan uw straat? U komt het voortaan alles te weten over uw buurt met Postbuzz, een digitaal prikbord.

Postbuzz is een digitaal prikbord waarmee handelaars, verenigingen, buurtbewoners en overheden lokale informatie kunnen raadplegen en uitwisselen. Wie in Antwerpen, Gent of Hasselt woont, kan de nieuwe dienst meteen gebruiken. De rest van Vlaanderen krijgt geleidelijk toegang. Daarna volgen andere regio’s en landen.

Leer de buurt kennen met Postbuzz

“Via het internet houden we tegenwoordig probleemloos contact met vrienden, familieleden en collega’s van over de hele wereld”, zegt Nick Decrock van Postbuzz. “Maar vreemd genoeg is het minder makkelijk om informatie te delen met onze buren. Van hen hebben we niet altijd een e-mailadres en we zijn er ook zelden mee verbonden op een sociaal netwerk. Dat maakt het moeilijk om mensen uit onze eigen straat te bereiken wanneer we ze iets willen melden of vragen. Wanneer is het jaarlijks verlof van de bakker op de hoek? Wie doet er mee met de tombala van de krantenwinkel in de straat? Dat zijn zaken die je via Postbuzz kan melden.”
 
Hoe werkt Postbuzz?
Nick Decrock: "Dankzij Postbuzz krijgt u meteen toegang tot een digitale brievenbus, gekoppeld aan uw fysieke adres. Het enige wat u moet doen is uw postadres invullen op de site en u ziet meteen alle nuttige info over uw buurt. Deze koppeling is uniek in de wereld. U hoeft zich dus nergens te registreren. Als u dat wel doet, dan kan u zelf ook berichten delen met de mensen in uw wijk en zelfs een elektronische buurtkrant maken."
 
Postbuzz kwam tot stand met de hulp van onder andere iMinds en Start it @KBC. Bij dit initiatief van KBC krijgen start-ups begeleiding om van een idee een lucratieve onderneming te maken.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: