PROEF lanceert eerste lichting horecastarters

Karl Magnus

Antwerpen’s eerste horeca-incubator, PROEF telt af naar juni. Want dan openen de eerste ondernemers die PROEF begeleidde hun deuren. We zoomen in op het traject dat daaraan vooraf ging en waarom de Antwerpse horecasector nood had aan deze nieuwe aanpak.

Karl Magnus van PROEF: “PROEF wil mensen die dromen van een eigen horecazaak helpen om die droom waar te maken. Het resultaat van onze begeleiding? Een rendabel en origineel horecaconcept waarin investeerders vertrouwen hebben én waarmee de ondernemer goed voorbereid zijn deuren opent.”

Begeleiding én netwerk

“Stap voor stap helpen we starters een businessplan opbouwen en inzicht krijgen in het ondernemerschap. We nemen alles onder de loep: finance, marketing, productkennis en hygiëne- en allergenenbeheer. Elke ondernemer krijgt de begeleiding waar hij of zij nood aan heeft, van concept tot cashflow bepaling. Verder bieden we ze ook een netwerk van verschillende leveranciers bij wie ze heel wat voordelen krijgen. Ik denk aan een voordelig huurcontract van 6 maanden of onze materialenbibliotheek, zodat ze materiaal kunnen huren in plaats van meteen aankopen.”

Eerste horeca-incubator in Antwerpen

“Waarom we onze pijlen op Antwerpen richtten? Omdat we hier jammer genoeg de meeste faillissementen tellen. Nochtans is het een creatieve stad. Onze drie eerste starters - Cesar, Munch en Ixim - zijn daar een goed voorbeeld van: ze hebben een leuk en origineel idee, maar konden hulp gebruiken om het te vermarkten. PROEF stimuleert hen dan ook om hun concept uit te puren.”

Tevreden starter

Jessica Wilton van MUNCH: “Ik was overtuigd: mijn zaak, waar vegetarische en veganistische sporters zorgeloos kunnen ontbijten of lunchen, zou er sowieso komen. Maar omdat ik goed voorbereid wilde zijn, meldde ik me aan bij PROEF. Hun begeleiding hielp om prioriteiten te stellen. Nodig, want er komt veel op je af als starter. Nu start ik met een solvabel concept en een sterk netwerk waar ik enorm veel steun aan heb. Dat kan niet meer stuk. Toch?!” 

Ook nood aan begeleiding om je origineel horecaconcept verder uit te werken? Kijk op www.proef.org.

Sectoren: 
Deel deze pagina: