Proximus geeft jongeren de kans hun tech-talent te tonen

foto's Proximus

In april 2015 lanceerde de Proximus Foundation het project Digitalent, een reeks workshops om laaggeschoolde werkzoekende jongeren onder te dompelen in een ICT-bad. Met dit project wil de Proximus Foundation samen met VDAB en Stad Antwerpen de kansen op de arbeidsmarkt van laaggeschoolde jongeren vergroten.

De Proximus Foundation organiseerde met de VDAB en de stad Antwerpen een reeks workshops in Antwerpen. Gedurende 8 weken volgden 12 jongeren workshops met als doel hun interesse voor de ICT-wereld aan te wakkeren. Tijdens de opleiding werkten de cursisten aan een eigen ICT-project: 3D design & printing, programmering of ontwikkeling van een website. Bovendien kregen ze inzicht in ondernemerschap en leerden ze solliciteren.
 
Op vrijdag 12 juni werd de opleiding succesvol afgerond met een presentatie van de ICT-projecten van de cursisten en de officiële uitreiking van de getuigschriften. De jury was erg lovend over de motivatie van de jongeren én van het hoge niveau van hun creaties. Eén van de cursisten wist intussen ook al een vaste baan te bemachtigen dankzij de portfolio die met Digitalent werd opgebouwd.

ENGAGE+

Digitalent van Proximus kadert binnen ENGAGE+. Dit initiatief van Stad Antwerpen, OCMW Antwerpen en VDAB brengt jongeren en bedrijven met elkaar in contact. Bedrijven leren jonge werkwilligen kennen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Jongeren leren op hun beurt bedrijven kennen als werkgever en plaatsen er hun eigen competenties tegenover de jobmogelijkheden in de onderneming. 
De jongeren die geselecteerd worden voor ENGAGE+ volgen een maatwerktraject om hun competenties te versterken.
 
Naast Proximus participeerden ook Ikea, De Lijn, Coca-Cola en Hilton al in ENGAGE+.  Wil u met uw bedrijf ook meewerken aan een ENGAGE+ project? Neem contact op met Terry Van Doosselaere via terry.vandoosselaere@stad.antwerpen.be of via 03 338 68 92.
 
Lees meer over het vinden van talent voor uw onderneming
 
 

Sectoren: 
Deel deze pagina: