Re-model je business via een innovatietraject

Innovatietraject met ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

Als bedrijfsleider moet je soms - snel - verschillende én belangrijke beslissingen nemen om je business toekomstbestendig te maken. Zijn het de juiste beslissingen? Dat is niet altijd even duidelijk.

 

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. wil ondernemers helpen een oplossing uit te werken voor die ondernemersvraagstukken. Daartoe werkte ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. innovatietrajecten uit. In het najaar van 2022 worden ondernemers die geïnteresseerd zijn, opnieuw gematcht met creatieve experten die hen zullen begeleiden tijdens het traject.

Hulp bij innovatie

Bedrijven worden geconfronteerd met een disruptieve markt waar bestaande businessmodellen en -processen in vraag worden gesteld. Daarenboven heeft elk bedrijf zijn eigen uitdagingen in deze veranderende economie. Met de hulp van een externe expert zullen ondernemers hun specifieke innovatienoden kunnen detecteren en een nieuwe strategie ontwikkelen én toepassen.

Samenwerken met creatieve experten en innovatiebureaus

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. zet in op slimme matchmaking. In het najaar van 2022 worden geïnteresseerde Antwerpse ondernemers gematcht met een creatief bureau of een professional die dagelijks bezig is met innovatie. Deze experten zijn ijzersterk in systeemdenken en reiken innovatieve denkwijzen aan. Zij helpen obstakels wegnemen en initiëren nieuwe, geschikte businessmodellen. Zij hebben expertise in het vinden van creatieve maar ook strategische, duurzame en werkbare oplossingen voor complexe problemen.

Toegepaste en strategische innovatie

De ondernemer kan twee trajecten volgen, afhankelijk van het veranderingsproces waarin zijn bedrijf zich bevindt. De trajecten maken onderscheid tussen toegepaste en strategische innovatie, met elk een andere aanpak en expertise.

Voor welke verandering staat het bedrijf?

  • Is de concrete oplossing voor de innovatienood duidelijk afgebakend in een project? Is de nieuwe visie helder maar zoekt de ondernemer voor de realisatie nog een extern expert; dan spreken we van een toegepaste innovatie.
  • Is wat moet veranderen nog niet duidelijk? Is de ondernemer op zoek naar een nieuw plan van aanpak of een nieuw businessmodel? En vereist deze verandering nog externe begeleiding of expertise? Dan is een strategisch innovatietraject aan de orde.

Creatieve experten tackelen de uitdaging

De innovatienood wordt voorgelegd aan minstens drie Antwerpse creatieve of innovatieve experten tijdens een individueel gesprek. Is er een match met één van deze experten? Dan stapt de ondernemer met die professional in een innovatietraject.

Wil jij op de hoogte blijven van deze innovatietrajecten? 

Laat ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. weten dat je interesse hebt

 

Inspirerende trajecten

Gelijkaardige trajecten werden in het verleden reeds georganiseerd door ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. Lees hier enkele oplossingen die ondernemers realiseerden na deelname aan een innovatietraject.

De Kringwinkel greep de verhuis van circuit naar een eigen gebouw aan om de positionering van circuit scherp te stellen en stapte in een innovatietraject van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. Lees hier het volledige verhaal.

Elkan Wijnberg en An Jonckers van IJGC stapten in een innovatietraject om hun vernieuwend serviceproduct in de markt te zetten en zocht daartoe een duidelijke communicatiestrategie. IJGC certificeert edelstenen. Lees hier het volledige verhaal.

Het bedrijfsmodel van maatwerkbedrijf Amival werd onder de loep genomen door Joost Thurman van The Argonauts om totaaloplossingen aan te  kunnen bieden op maat van hun klanten. Lees hier het volledige verhaal.
 

Deel deze pagina: