Realiseer je project met steun van het stadsmarketingfonds

Elise Caluwaerts_copyright Kyky Kongkong

Heb je een project dat positief is voor het imago van Antwerpen? Dan kan je financiële steun krijgen. Zo kreeg ‘Opera on Brainwaves’ een toelage van het stadsmarketingfonds. Misschien ook iets voor jouw project!

De stad ondersteunt graag projecten van creatieve en innovatieve ondernemers. Zulke initiatieven helpen indirect om Antwerpen te promoten.

Vraag een toelage voor je project

Heb je een project dat de (inter)nationale positionering van de stad versterkt? Bijvoorbeeld een audiovisuele productie, een evenement of communicatieproject ... Elk project dat het merk Antwerpen ondersteunt, kan in aanmerking komen. Misschien ook jouw project. Vraag na of je financiële steun kan krijgen van het stadsmarketingfonds (SMF). 

Samenwerking met Opera on Brainwaves

Een mooi voorbeeld is ‘Opera on Brainwaves’ (OOB). Het grensverleggende project combineert technologie en kunst, wat perfect aansluit bij de merkstrategie van de stad Antwerpen. OOB kreeg dan ook financiële steun. Het project combineert de technologie van ontwerpster Jasna Rokegem met de muziekwereld van operazangeres Elise Caluwaerts. 

Een jurk die emoties toont

Jasna: “We ontwerpen een jurk voor Elise om in op te treden. De jurk zal in real time emoties weergeven door middel van een EEG sensor. Het is een unicum voor de klassieke muziekwereld. We starten nu met de bouw en het ontwerp van de jurk.”

De voordelen van het stadsmarketingfonds

Elise is opgetogen over de ondersteuning van de stad: “De samenwerking verliep heel vlot. Ons project heeft een duidelijk Antwerpse identiteit: Jasna en ik wonen en werken hier. We hebben ook nog andere sponsors uit het Antwerpse. Voor ons is het echt super om zo'n stevige thuisbasis te hebben. Ons project zal ook een grote internationale uitstraling hebben en dat is uiteraard fijn voor stad Antwerpen.”

 “Antwerpen ademt cultuur”

“Antwerpen is de ideale werkplek voor ons. Het is een creatieve stad waarin de kunsten een lange traditie hebben en heel erg aanwezig zijn. Fantastische concert- en theaterzalen, een internationale kunst- en modeacademie, prachtige musea. Antwerpen ademt cultuur. De perfecte omgeving voor ons om OOB te ontwikkelen. We laten het hier in wereldpremière gaan in 2022.”

Wat is SMF en wie kan het aanvragen?

  • Bedrijven, instellingen, freelancers met een eigen bedrijf … (geen particulieren). 
  • De minimale totale projectkost is 25.000 euro.
  • Je kan maximum 50% van je projectkosten als steun krijgen. 

Meer info en aanvraag indienen

www.antwerpen.be

Toets je idee vrijblijvend af via stadsmarketingfonds@antwerpen.be

Deel deze pagina: