Renovatiepremie voor handelspanden in de lift: 185 aanvragen in 2018

Steeds meer eigenaars en huurders doen een beroep op de stedelijke toelage voor handelspanden. In 2018 hebben 185 ondernemers of eigenaars een aanvraag ingediend. In 2018 hebben 185 uitbaters of eigenaars een aanvraag ingediend. In 2017 kwamen er 144 aanvragen binnen. De meeste aanvragen komen uit de districten Antwerpen, Berchem en Wilrijk.

Overzicht resultaten 2017-2018


“Vorig jaar jaar hebben wij de binnenruimte van ons designhotel laten herinrichten”, vertelt Christophe Ysewyn, eigenaar van Hotel Pilar op het Zuid. “Dankzij de renovatietoelage hebben we alle verfraaiingswerken in één keer goed kunnen uitvoeren. Zo is de combinatie hotel/foodbar/shop die we voor ogen hadden, één volledig verhaal en een meerwaarde voor de buurt geworden.”

De renovatietoelage voor handelspanden ondersteunt sinds september 2008 zowel gevelrenovaties en ruwbouwwerken aan commerciële ruimten als de inrichting ervan. De stad betaalt tot 50% van de gemaakte kosten terug, en zelfs tot 75% voor handelspanden die zich in een zone in heraanleg bevinden.

Is de voorgevel of commerciële ruimte van uw handelszaak aan verbouwing toe?

Vraag uw renovatiepremie aan

Deel deze pagina: