REstore winnaar van Fast50

Het Antwerpse bedrijf REstore is de winnaar geworden van de Deloittes 2016 Technology Fast 50. Hiermee voert REstore de lijst aan met de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in België. Naast de Fast 50 award, sleepte REstore ook de prijs van de sector ‘Clean Technology’ in de wacht.

REstore is een innovatief energietechnologiebedrijf en een referentie in de snel evoluerende energiemarkt. Ze zijn Europese marktleider op gebied van vraagsturing: bij overbelasting van het stroomnet, schakelt het tegen betaling stroomverslindende machines uit bij particulieren en industrie. Het energiebedrijf genereert zelf geen vermogen (‘Megawatts’) maar vermindert het verbruik op een intelligente manier (‘Negawatts’). Op die manier helpt REstore de continuïteit van de toevoer van elektriciteit te garanderen en vermindert het tegelijk de CO_2-uitstoot.

Sterke groeier

Tijdens de voorbije vier jaar realiseerde REstore een indrukwekkende omzetgroei van maar liefst 2.294 procent. Hierdoor mogen ze zich het snelst groeiende technologiebedrijf van België noemen. Jan-Willem Rombouts, co-CEO van REstore: “Met een omzet die jaarlijks meer dan verdubbelt, zijn we zelfs naar Silicon Valley-maatstaven één van de sterkste groeiers. Begin 2016 hebben we nieuwe kantoren geopend in Parijs en Düsseldorf. De volgende logische stap is om groeimogelijkheden in de Verenigde Staten te onderzoeken. Deze week openen we een satellietkantoor in San Francisco.”

REstore is actief in onder meer de chemie-, staal-, papier-, cement-, non-ferro en voedingssector. De onderneming mag tientallen grote industriële verbruikers tot haar klantenbestand rekenen, waaronder Total, Umicore, ArcelorMittal, Saint-Gobain en Sappi. In 2015 beheerde REstore reeds 500 Megawatt aan vermogen. Vandaag beheert REstore een portefeuille van meer dan 1,5 Gigawatt piekvermogen, wat meer is dan doel 1 en 2 tezamen.

Andere Antwerpse bedrijven in de Fast 50 lijst zijn: iCapps (11), IT Resellers Group (23), 3D-ICT (35), MCS (45) en Gabari (48).

Deel deze pagina: