Russische startup CPS Lab komt maand lang naar Antwerpen

Nog tot 28 april is een Antwerpse delegatie op stedelijke missie naar Rusland. Gisteren stond in Moskou een business seminar op het programma waar Antwerpen werd gepromoot als interessante havenstad waar innovatie en business naadloos samenvloeien. Een hoogtepunt van het seminar was de ‘pitch competition’ waar 4 Russische startups hun onderneming kwamen voorstellen aan een professionele Antwerpse jury. De winnende startup CPS Lab mag nu een maand gratis naar Antwerpen afzakken om de business-mogelijkheden in de stad te ontdekken.

Op het business seminar in Rusland zetten de stad Antwerpen en het Havenbedrijf Antwerpen zich op de kaart als interessante business locatie en havenstad voor Russische investeerders en bedrijven. Zo werd sterk gefocust op de Antwerpse groeicluster digitale innovatie. De Russische startup CPS Lab kan alvast een maand lang zelf ontdekken dat Antwerpen open is voor business. De startup krijgt dankzij de pitch competition de kans om via een gepersonaliseerd programma een aantal interessante zakelijke contacten in de stad te ontmoeten. CPS Lab krijgt een gratis verblijfplaats en kantoorruimte aangeboden en kan terugvallen op het sterke netwerk van de stad en het Havenbedrijf Antwerpen.

Over CPS Lab

De Russische startup CPS Lab maakt geconnecteerde ‘wearables’, voornamelijk polsbandjes, voor industriële bedrijven waar werknemers in gevaarlijke zones worden tewerkgesteld. Zo kan onder andere gemakkelijk worden bijgehouden waar elke werknemer zich bevindt en of hij de juiste veiligheidskledij draagt voor die zone. Enkel werknemers met de juiste bevoegdheid kunnen bepaalde zones betreden.

De jury koos voor CPS lab omdat hun product veel potentieel heeft in de Antwerpse haven, en omdat het industriële netwerk in de haven goed geplaatst is om de startup een duwtje in de rug te geven. Het bedrijf sluit bovendien sterk aan bij de stedelijke ambitie om de havenlogistiek duurzaam te innoveren en veiliger te maken.

Stedelijke missie naar Rusland

Het business seminar kadert in de stedelijke handelsmissie naar Rusland (Moskou en Sint-Petersburg) die plaatsvindt van 22 tot en met 28 april. Een delegatie uit Antwerpen, met ondernemers en afgevaardigden van het stadsbestuur, Havenbedrijf Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre, ontmoet in de twee steden plaatselijke bedrijfsleiders uit uiteenlopende sectoren en zet er de troeven van Antwerpen in de kijker. Aanleiding van de missie is de zestigste verjaardag van de officiële vriendschapsband tussen Antwerpen en Sint-Petersburg.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: