Samenwerking tussen VEGOTEX en KUNNIG: een schot in de roos

VEGOTEX is een internationaal familiebedrijf. De private label fabrikant ontwerpt twee maal per jaar een ‘white label’ collectie, werkt collecties uit op vraag van de klant en verdeelt verschillende kledingmerken waaronder Mais Il Est Où Le Soleil, RG 512, E-bound en Emonite. 

De collecties worden praktisch volledig in Azië geproduceerd waarna ze op korte termijn en volgens specifieke wensen in België worden klaargestoomd voor uitlevering. Daarvoor vertrouwt VEGOTEX sinds enkele jaren op KUNNIG. KUNNIG is o.a. gespecialiseerd in logistieke dienstverlening en zet hierbij arbeiders uit kansengroepen in.

Opvangen van werkdruk tijdens piekmomenten

Bart Maton (CEO VEGOTEX): “Bedrijven als VEGOTEX hebben elk jaar piekmomenten waarop heel veel werk verzet moet worden. Te seizoensgebonden om extra personeel aan te werven, te veel om huidige medewerkers te laten inspringen. Het is repetitief werk dat zeer precies en correct moet uitgevoerd worden. In het verleden werkten wij tijdens deze drukke periodes met uitzendkrachten en jobstudenten maar dat verliep moeizaam. Elke nieuwe opdracht betekende meestal nieuwe werknemers die wij opnieuw moesten opleiden, aansturen en controleren. De motivatie van deze werknemers was niet altijd even overtuigend.
Tot we bij de beschermde werkplaats KUNNIG aanklopten, zij konden inspelen op onze nood aan flexibiliteit. Wij kunnen immers moeilijk vooraf inschatten hoeveel en welk werk er per collectie moet gebeuren. Dit is afhankelijk van de vraag en de eisen van onze klanten.”

Flexibiliteit van KUNNIG

Eric De Moor (Logistiek manager VEGOTEX): “Voor ons is deze samenwerking een schot in de roos. KUNNIG levert kwalitatief hoogstaand werk, is zeer flexibel en respecteert deadlines. De communicatie verloopt in een aangename sfeer en problemen worden vlot opgelost. Alles is bespreekbaar.
Wij zitten met een krappe uitlevertermijn, meestal piekperiodes van drie weken. Nadat de goederen zijn ingevlogen, moeten ze heel snel verwerkt worden. De inhoud controleren aan de hand van paklijsten, sorteren per kleur, maat en model, het invakken in de rekken, orderpicken, plooien van karton tot echte verpakkingsunits, kledij op kapstokken hangen, helpen bij inventarisatie van de stock ... Er komt best wat bij kijken voordat de kleding klaar is voor uitlevering.
KUNNIG voert het meeste werk uit in hun magazijnen. Maar wij hebben ook geregeld extra handen nodig bij ons ter plaatse. En dan komt er een begeleid team van KUNNIG naar ons toe, met hun eigen busjes. “ 
Pascale Innocent (Directeur KUNNIG) : “Wij leveren teams op maat. Het is soms enorm puzzelen om werknemers met de juiste competenties in te zetten voor een specifieke opdracht. Bij voorkeur sturen we telkens hetzelfde team naar VEGOTEX. Deze mensen zijn vertrouwd met de omgeving en het soort werk. Elk team wordt begeleid door een werkleider die instructies geeft en het aanspreekpunt is op de vloer.”
Eric De Moor (Logistiek manager VEGOTEX): “En net dat betekent tijdswinst voor ons: de inschakeling van een team met een begeleider die aanstuurt en superviseert.”

Een volwaardig partnership 

Pascale Innocent (directeur KUNNIG): “We evalueren driemaandelijks samen met VEGOTEX. Zo zijn we uitgegroeid tot een volwaardige partner van onze klant.”
Bart Maton: “De samenwerking is inderdaad sterk gegroeid doorheen de jaren. De arbeiders van KUNNIG kunnen vaak veel meer dan initieel gedacht. Bij elke nieuwe opdracht vroegen we ons af of het wel iets voor KUNNIG was. KUNNIG onderzocht dan de mogelijkheden en heeft zo het takenpakket telkens kunnen uitbreiden. Met KUNNIG werken is niet alleen economisch interessant, de korte afstand tussen beide locaties is ook een pluspunt. Het is gewoon enorm efficiënt. De flexibiliteit, de kwaliteit en de stabiliteit die KUNNIG ons garandeert, kunnen we nergens anders vinden. Meer zelfs, hun medewerkers zijn de besten in het uitvoeren van onze opdrachten omwille van hun sterkte in eenvoudig repetitief werk waar zij zich met veel plezier in vastbijten. 
Dat is de absolute meerwaarde. Ook voor ons vast team werknemers. Zij kunnen zich ten volle concentreren op hun eigen werk en specialiteit. Onze werkdruk neemt af dankzij de samenwerking met KUNNIG.”

Meerwaarde onvoldoende gekend

Bart Maton: “Ik denk dat nog  te weinig ondernemers weten wat beschutte werkplaatsen aanbieden en welke meerwaarde ze kunnen betekenen. Ook blijven beschutte werkplaatsen worstelen met hun eerder sociale imago. Nochtans vullen zij een echte economische nood in en zijn zij de beste keuze om bepaalde activiteiten uit te voeren. Wij willen en kunnen alleszins niet meer zonder KUNNIG.” 
 
Lees meer getuigenissen over samenwerken met maatwerkbedrijven
 
Lees hier meer over samenwerken met maatwerkbedrijven
 

Thema's: 
Deel deze pagina: