Sense biedt kansen met pop up Zomercafé in Hoboken

Vanaf 10 mei kan de Hobokenaar een hele zomer lang genieten van het mooie weer in het pop up Zomercafé te midden van Sorghvliedt Park. Het district en de vzw Sense staken de handen in elkaar om de oranjerie om te toveren tot een uniek concept.

De sociaal-economische organisatie Sense geeft zinvolle arbeid aan mensen met weinig kansen, zodat ze weer deel uitmaken van de maatschappij en van een sociaal netwerk. Tot eind september wordt u in het betoverende kader van de oranjerie in Sorghvliedt Park zonder twijfel bediend door glimlachend personeel. Dat iedereen daar, maar ook de bezoeker er vooral heel veel zin in heeft, werd al snel duidelijk op de openingsreceptie. 
 
Klaas Impe (personeelsverantwoordelijke Sense): “Het sociale aspect is zeer belangrijk binnen het concept van dit Zomercafé. Mensen die anders niet aan de bak komen, krijgen hier de kans om iets extra te leren. Zij staan te popelen om bezoekers een fijne middag te bezorgen. De prachtige oranjerie van het kasteel, die enkele jaren geleden werd gerestaureerd met het rustig gelegen aanpalende terras is een gedroomde locatie voor ons. We proberen met het Zomercafé een laagdrempelig alternatief te bieden in Sorghvliedt Park. Met een ruim aanbod aan originele drankjes en snacks aan zeer toegankelijke prijzen zou iedereen, Hobokenaar of niet, oud of jong, zich hier meer dan welkom moeten voelen.”


Abdellah Yakoubi (ober): “Het OCMW heeft mij deze job aangeboden omdat ik zelf geen werk kon vinden. Ik zie dit als een gouden kans om mijn toekomst uit te bouwen. Ik kan hier een boel ervaring opdoen en wie weet misschien ook na de zomer nog aan de slag blijven.”
 

Marleen Bryssinck: “Hoboken had echt nood aan een initiatief als dit. Als het concept van het Zomercafé aanslaat, hoop ik dat het ook de volgende jaren kan blijven bestaan. Mij gaan ze hier alvast regelmatig zien. Het kader is prachtig en ook de menukaart ziet er prima uit. Wat wil eens mens meer?”
 

 
De pop up Zomerbar is alle dagen (behalve dinsdag) geopend van 11u tot 19u en biedt naast allerlei lekkere drankjes ook een mooie menukaart. Op zwoele zomeravonden en bij evenementen in het park gaan de deuren pas dicht om middernacht.

Praktisch

 
 

Deel deze pagina: