Shelter doet beroep op de filmcel van stad Antwerpen

Het Antwerpse tv-productiehuis Shelter scheert de laatste jaren met programma’s als ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat Als?’ en ‘Hoe zal ik het zeggen?’ hoge toppen. Volgens Sofie Peeters, de drijvende kracht achter ‘Hoe zal ik het zeggen?’, bestaat de succesformule uit authenticiteit, creativiteit en hard werken. Humor fungeert in alle formats als bindmiddel en is een manier om sociaal relevante items bespreekbaar te maken. ‘Hoe zal ik het zeggen?’ won de International Emmy Award – Non-Scripted Entertainment. Voor dit programma werd er ook opgenomen in Antwerpen.

Filmmakers als Shelter die in Antwerpen willen filmen, kunnen bij de filmcel van de stad aankloppen. Daar krijgen ze hulp om toelatingen en betrokken diensten op elkaar af te stemmen zodat de productie vlot kan verlopen. Ook op administratief en logistiek vlak biedt de filmcel ondersteuning, soms zoeken ze zelfs mee naar de juiste filmlocatie.

Sofie Peeters: “Ik durf zeggen dat wij zonder hulp van de stad Antwerpen onze programma’s niet altijd hadden kunnen realiseren. Dankzij hun introductie en de juiste contacten van de filmcel hebben wij vlot een dag in de haven van Antwerpen kunnen opnemen voor ‘Safety First’. Ook alle toelatingen en de praktische uitwerking om op Tomorrowland te filmen, is mee door de filmcel mogelijk gemaakt.

De filmcel is echt betrokken bij ons werk. Daarom doen ze ook veel moeite om alles geregeld te krijgen. We vertrekken uiteindelijk altijd van een mopje op papier, wat op dat moment nog niet echt veel voorstelt. Je kent dat wel, een motorrijder die tussen de stilstaande wagens doorslingert en zo de file mijdt tot er plots een portier net voor hem wordt opengesmeten. Voor de sketch ‘Wat als de file voor iedereen was?’ hadden we een file op een autostrade nodig. Aan de oprit van de E313 werd toen gewerkt en we vroegen of we die afgesloten oprit voor de opnames mochten gebruiken. De filmcel zorgde voor de coördinatie van àlle overheidsdiensten om één dag op die oprit te filmen. En dat is niet niks als je weet dat er die dag een 100-tal wagens die afgesloten oprit op en af moesten en het openbaar vervoer hier ook bij betrokken was. Dat lukt alleen als de coördinatie in goeie handen is. En dat is ze, bij de stad.”

Zoekt u een geschikte locatie of wil u een toelating aanvragen voor uw film- of tv-productie? De filmcel van stad Antwerpen kan u hierbij helpen.

 

Elke week een nieuwe Award Winning Designer, gebracht door ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. Wilt u samenwerken met creatives uit Antwerpen? Lees meer op www.apbc.be

 

Deel deze pagina: