Stad Antwerpen biedt kantoorruimte aan Antwerpse startups in Singapore

Dankzij een unieke samenwerking van stad Antwerpen en B-DNA, een Belgische vereniging van architecten, designers en ingenieurs, maken drie Antwerpse startups gratis gebruik van een kantoorruimte in Singapore. Voor Rombit, Playpass en T-Mining komt het ‘Silicon Valley van Azië’ een pak dichterbij. Bovendien zijn er nog 2 plaatsen vrij om ook uw startup te laten proeven van het Silicon Valley van Azië.

Stad Antwerpen is drie jaar lang lid van de netwerkvereniging B-DNA. De stad besliste om de voordelen van dat lidmaatschap door te schuiven naar drie geselecteerde startups, namelijk Rombit, Playpass en T-Mining. De startups verkrijgen zo gratis kantoorruimte, professionele representatie, netwerkcontacten en een jaarlijks netwerkevenement in Singapore. Hierdoor kunnen zij vanuit Singapore probleemloos de Zuidoost-Aziatische markt verkennen.

Rombit, Playpass en T-Mining

Stad Antwerpen selecteerde Rombit, Playpass en T-Mining omwille van hun sterk bedrijfsplan, dat naadloos aansluit op de innovatieve speerpunten van de stad.

Zo gooit Rombit hoge ogen door het opkomende Internet of Things in te zetten in industriële toepassingen voor mobiliteit en logistiek. Chief Strategy Officer Evert Bulcke: "Singapore is het mekka voor innovatie en een belangrijke hub voor container- en olietransport. Rombit ontwikkelde technologie die bijdraagt aan een efficiëntere en veiligere haven. B-DNA biedt ons het ideale platform om die Singaporese markt te verkennen." 

Playpass ontwikkelt oplossingen voor ‘cashless payments’ en ‘crowd management’. "De groei van Playpass in de Zuidoost-Aziatische evenementensector zet zich voort. Daarom wordt het voor ons belangrijk om in Singapore een vaste voet aan de grond te krijgen”, zegt CFO Ron Schuermans. “Dankzij de stad Antwerpen en B-DNA hebben we veel meer tijd om de markt rustig af te tasten, zonder direct een eigen kantoor neer te zetten.”

Tot slot trekt ook T-Mining naar Singapore. T-Mining gebruikt de vernieuwende blockchaintechnologie om containerlogistiek te beveiligen. CEO Nico Wauters: “De Singaporese haven is een van de meest vooruitstrevende ter wereld. Ze heeft een technologielab waar nieuwe innovaties worden uitgetest en is wereldleider in de ontwikkeling van de blockchaintechnologie.”

Samenwerking van drie jaar met B-DNA

Stad Antwerpen en B-DNA slaan voor drie jaar de handen in elkaar. B-DNA (Belgian Design, Nature, Architecture) is een vereniging van Belgische architecten, ingenieurs en designers die de markt in Singapore willen verkennen. De leden zijn in de eerste plaats stedenbouwers met een oog voor innovatief en duurzaam design. Dat ledenbestand wordt nu diverser, dankzij de inbreng van de drie startups.

“De toekomst voor onze bebouwde omgeving ligt in de steden. De uitdagingen om met meer mensen samen te leven zullen we dan ook ‘smart’ moeten benaderen. De knowhow van de Antwerpse startups is een prima uitbreiding van het netwerk van B-DNA richting ‘smart cities’ en slimme gebouwen”, zegt Jorden Goosenaerts, CEO en co-founder van CONIX RDBM Architects, partner van B-DNA.

Dankzij de samenwerking met B-DNA maakt stad Antwerpen haar merkbelofte waar als een stad die open is voor business. De stad timmert aan een heus ecosysteem voor digitale innovatie. Met resultaat: er zijn inmiddels meer dan 350 startups in Antwerpen gevestigd.

Sectoren: 
Deel deze pagina: