Stad Antwerpen lanceert ‘Talentvinders’, een digitaal platform van en voor ondernemers rond inclusief ondernemen

Steeds meer vacatures in onze stad geraken niet ingevuld. Door inclusief te ondernemen en hun zoektocht naar talent breder te benaderen, kunnen bedrijven zich beter wapenen tegen de krapte op de arbeidsmarkt. 

Onder het motto ‘wie breder zoekt, die beter vindt’ lanceert stad Antwerpen een nieuw digitaal Talentvinders-platform. Je vindt er informatie over inclusief ondernemen, overzichtelijk en gebundeld. Daarbovenop getuigen Antwerpse ondernemers - Talentvinders dus - in korte reportages over hun eigen afgelegde traject. Ze vertellen over hun uitdagingen, de voldoening én de hulp die ze krijgen van de stad en haar partners, om in deze snel veranderende tijden inclusief te kunnen ondernemen.

Bezoek het platform talentvinders.antwerpen.be

Bekijk de eerste reportage over afvalverwerkingsbedrijf Vanheede, en hun samenwerking met maatwerkbedrijf Manus. Elke twee weken lanceert stad Antwerpen een nieuw verhaal: van horeca, over retail en industrie tot bedrijven in IT sector.

Inclusief ondernemen: wat en waarom?

Ondernemers die inclusief denken en handelen, zorgen voor arbeidsoplossingen op meerdere vlakken. Enerzijds worden openstaande jobs vlotter ingevuld, dankzij een verbrede instroom aan talent. Dit resulteert in een economisch rendement. Anderzijds is de maatschappelijke investering minstens even waardevol, doordat capabele mensen met een minder evident profiel op een kwalitatieve manier betrokken worden. Het spreekt voor zich: de efficiëntie van een onderneming vaart hier wel bij - qua kosten, tijd en productie. 

Wat kan de stad hiervoor betekenen?

Inclusief ondernemen is een mindset, waarbij het niet zomaar draait om het tewerkstellen van kwetsbare werkzoekenden. De focus ligt eveneens op de nodige zelfreflectie: de bereidheid om mogelijke vooroordelen over de arbeidsmarkt los te laten, evenals de herinrichting van de eigen onderneming.

Stad Antwerpen biedt ondersteuning in de nodige veranderingsstrategie richting inclusief ondernemen. Zo helpen we ondernemers om hun kijk op talent te verbreden. Dit kan door kansen te geven aan anderstaligen, jongeren, vluchtelingen, kortgeschoolden, … Lees: kandidaten die nu mogelijk nog niet de perfecte match zijn, maar die met de juiste ondersteuning kunnen groeien in hun job. Want wie breder zoekt … die beter vindt.

Contacteer stad Antwerpen
 

Sectoren: 
Deel deze pagina: