Stad Antwerpen zoekt ontwikkelaars voor eigen app

Stad Antwerpen zoekt een app-ontwikkelaar. In de mobiele app brengt de stad haar dienstverlening en beleving in Antwerpen dichter bij haar bewoners, bedrijven en belevers. Ben jij kandidaat?

 

Antwerpen beschouwt iedereen die in aanraking komt met de stad en de districten als een ‘stadsgebruiker’: bewoners, bezoekers, studenten, ondernemers… .  Zij maken elk op hun manier gebruik van de communicatie, dienstverlening, het openbaar domein of belevingsaanbod van de stad. Daarbij gaan de digitale en technologische ontwikkelingen steeds sneller, en zijn bij de meeste stadsgebruikers ook de kennis en vaardigheden op dat vlak sterk toegenomen.

Stad Antwerpen focust binnen haar digitale strategie op gebruiksgemak en op een uniforme ervaring, onafhankelijk van het gebruikte kanaal. De stad maakt ook verder werk van digitale inclusie en het slimme gebruik van data op een geïntegreerde manier.

Nuttige functies

Met een eigen stadsapplicatie wil stad Antwerpen het verblijf van bewoners en bezoekers aangenamer maken. Een greep uit de functionaliteiten van de app:

  • Met één klik sluikstort aangeven
  • Horeca-uitbaters zullen een tijdelijke terrasuitbreiding makkelijker kunnen aanvragen
  • Inwoners krijgen een bericht via de app wanneer hun paspoort aan vervanging toe is en kunnen ineens ook de verlenging aanvragen. 

Ontwikkelaars gezocht

Om deze app te realiseren is de stad nu op zoek naar een partner met expertise in ontwikkeling van apps. Wat omvat de opdracht?

  • De start van de bouw van de app en verdere uitbouw ervan gedurende 6 jaar.
  • De ondersteuning en het onderhoud van de app is een taak van onbepaalde duur die wordt uitgevoerd zolang hij in gebruik is.
  • De toepassing bevat eerste instantie een aantal onderdelen verbonden aan de bestaande diensten van de stad. Andere diensten zullen in de loop van het project kunnen aansluiten, en bestaande functies kunnen uitgebreid worden. De app moet daarom vlot kunnen uitgebreid worden door de originele bouwer maar ook door derde partijen waar toepasselijk. 

Strategie voor digitale transformatie

Alle info over de strategie voor digitale transformatie van stad Antwerpen is te vinden op https://magazine.antwerpen.be/digitale-toekomst/

Geïnteresseerde ontwikkelaars vinden hier alle informatie over de opdracht

Sectoren: 
Deel deze pagina: