Stad biedt kantoorruimte aan startup IPee in Singapore

Dankzij een unieke samenwerking van de stad Antwerpen en B-DNA, een Belgische vereniging van architecten, designers en ingenieurs, kunnen 5 Antwerpse startups gratis gebruikmaken van een kantoorruimte in Singapore. Naast Rombit, Playpass, T-Mining en MCS krijgt nu ook de Antwerpse startup IPee de kans om vanuit Singapore de Zuidoost-Aziatische markt te veroveren.

De stad Antwerpen is tot eind 2019 lid van de netwerkvereniging B-DNA en biedt via dat lidmaatschap 5 geselecteerde startups de kans de Zuidoost-Aziatische markt te verkennen. De startups krijgen zo gratis kantoorruimte en ondersteuning op het gebied van communicatie, business intelligence en marktonderzoek en backoffice-ondersteuning voor business events. De deelnemende startups kunnen bovendien rekenen op de knowhow, de marktkennis en het netwerk van B-DNA. In mei huldigden de startups Rombit, Playpass en T-Mining hun kantoorruimte al in. Ondertussen vervoegde MCS hen. Nu mag IPee het rijtje vervolledigen.

Sensoren voor sanitaire voorzieningen

IPee ontwikkelt sensoren voor sanitaire voorzieningen om de hoeveelheid spoelwater aan te passen bij elk sanitair gebruik. Op evenementen of in sportstadia wordt er bijvoorbeeld veel gedronken, wat resulteert in urine met lagere concentraties. Hierdoor is er minder spoelwater nodig bij sanitair bezoek. In ziekenhuizen daarentegen worden veel medicijnen genomen, wat resulteert in urine met veel residu’s. Door het spoelvolume voor elke gebruiker op elk tijdstip van de dag aan te passen, kan er op een slimme manier met watergebruik worden omgegaan zonder in te boeten op het vlak van hygiëne. Op termijn zijn nieuwe toepassingen in bijvoorbeeld de gezondheidszorg mogelijk. Bovendien kan IPee nu aansluiting vinden bij de Singapore International Water Week in 2018 wat een enorme exposure kan betekenen voor de startup.

Groeipotentieel

De stad Antwerpen selecteerde IPee omwille van het grote groeipotentieel en sterk bedrijfsplan van de startup, dat naadloos aansluit op de innovatieve speerpunten van de stad. 

IPee ziet Singapore als de ideale uitvalsbasis om de Zuidoost-Aziatische markt te bedienen. “Voor ons is het cruciaal om in Singapore aanwezig te zijn om potentiële klanten in Azië te verzilveren en hierdoor groei te realiseren”, verduidelijkt Jan Schoeters, managing director van IPee. “Verder streven we ernaar om met ons product niet enkel de bouw- en constructiemarkt te bedienen, maar om ook succesvol te worden in datamonitoring in andere sectoren bv. facility management om de efficiëntie van onderhoud van gebouwen te verhogen.”

Lees meer over de samenwerking stad Antwerpen met B-DNA

 

Deel deze pagina: