Stad en partners op handelsmissie naar Seoul en Shanghai

De stad Antwerpen organiseert, samen met haar partners, een handelsmissie naar twee van de belangrijkste steden in de Aziatische regio: Seoul en Shanghai.

De missie vindt plaats van 10 tot en met 17 december. Een delegatie uit Antwerpen, met afgevaardigden van de stad, Havenbedrijf Antwerpen, Antwerp World Diamond Centre en bedrijfsleiders uit Antwerpen, ontmoet zowel in Seoul als in Shanghai plaatselijke politici en bedrijfsleiders en gaat er de troeven van Antwerpen in de kijker zetten. Deze missie is een logisch vervolg op een eerdere missie naar Shanghai in 2014. De stad levert hiermee volgehouden internationale inspanningen.

Seoul en Shanghai

De eerste stop tijdens de missie is Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Seoul is een belangrijke stad voor bulk shipping en ICT en een groeimarkt voor heel wat andere sectoren, waaronder de Antwerpse diamant. Bovendien is de import van Koreaanse wagens en de export van petrochemische producten van significant economisch belang voor de Antwerpse industrie.

Na Seoul reist de delegatie verder naar Shanghai. De havensteden Antwerpen en Shanghai zijn zustersteden en werken al 32 jaar nauw samen. Shanghai staat bovenaan de lijst van wereldhavens, wat de stad een interessante partner maakt voor Antwerpen, op zijn beurt de tweede belangrijkste Europese haven. China, en Shanghai in het bijzonder, is een belangrijke afzetmarkt voor diamant. Onze regio promoten in het buitenland kan bovendien van grote waarde zijn voor de Antwerpse chemische industrie, die zo nog meer investeerders kan aantrekken.

Netwerken en banden aanhalen

Tijdens de missie naar Azië ontmoet de Antwerpse delegatie Zuid-Koreaanse en Chinese beleidsmakers en bedrijfsleiders uit uiteenlopende sectoren.

In Seoul staat er onder meer een ontmoeting met burgemeester en presidentskandidaat Park op het programma. Verder zijn er bedrijfsbezoeken aan Cisco Global Center of Excellence, de plaatselijke zetel van elektronicareus Samsung Electronics en de fabriek van Hwain Jewelry, een belangrijke leverancier van de 'Golden Dew' juwelenzaken. Er is een plechtigheid aan the War Memorial of Korea waar een krans zal neergelegd worden, met linten die getekend zijn door Antwerpse veteranen. Tot slot worden er investeringsseminaries gegeven en is er ruimte voor verschillende netwerkmomenten.

In Shanghai worden er, net als bij de missie in 2014, enkele MoU’s (Memorandum of Understanding) ondertekend: onder meer tussen Antwerpen en zijn zusterstad Shanghai, het MAS en het Shanghai Maritime Museum en AG Stedelijk Onderwijs en onderwijs Shanghai. Daarnaast vindt er een bezoek plaats aan een middelbare school en aan Nanxiang, waar een ontmoeting plaatsvindt met afgevaardigden van Donghua University, een universiteit die nauwe banden heeft met Antwerp Management School. Ook Tech50, een belangrijke start-upincubator ontvangt Antwerpen. De delegatie wordt rondgeleid bij Huawei en zal aanwezig zijn bij de opening van HRD Antwerp, Centre of Excellence. Tot slot worden ook in Shanghai investeringsseminaries gegeven en vinden er netwerkmomenten plaats.

Lees meer over de missie naar Seoul en Shanghai

Deel deze pagina: