Stad ondersteunt groeibedrijven die zich richten op Azië

De stad Antwerpen sluit een partnerovereenkomst met B-DNA, een privaat consortium van in België gevestigde architectenbureaus, ingenieursbedrijven, designers en materiaalontwerpers die vanuit Singapore willen internationaliseren naar de Zuidoost-Aziatische markten.

Het Antwerpse college van burgemeester en schepenen heeft beslist een zogenaamde ‘silver partnerschap’ aan te gaan met B-DNA voor 25 000 euro per jaar, en dit voor drie jaar vanaf 2017. Met de sponsoring door de stad Antwerpen krijgen vijf Antwerpse groeibedrijven in cleantech of digitale innovatie de mogelijkheid internationaal te ondernemen vanuit Singapore. Ze krijgen in Singapore faciliteiten als communicatie, intelligence, onderzoek, gebruik van kantoorruimte en backoffice-ondersteuning voor business events.     

Stedelijk beleid

Met dit partnerschap met B-DNA wil de stad de internationalisering van het Antwerpse ecosysteem voor digitale ondernemers versterken en connecteren met digitale hubs in Singapore, Haifa/Tel Aviv, Londen en New York. Het partnerschap sluit ook naadloos aan bij de internationale stadsmarketing 'Atypisch Antwerpen', waarbij Antwerpen als merk heel sterk wordt gepositioneerd naar bezoekers, bedrijven en brains. 

De stad zal na goedkeuring door de gemeenteraad een oproep tot kandidaatstelling lanceren voor in Antwerpen gevestigde groeibedrijven. Dit najaar wordt bekendgemaakt welke vijf groeibedrijven de faciliteiten krijgen vanaf 2017.

Sectoren: 
Deel deze pagina: