Stad sponsort Sinterklaasstoet over Meir

Exact twee weken na zijn officiële intrede in Antwerpen deed Sinterklaas de Scheldestad een tweede keer aan. Op zaterdag 29 november trok de Sint met een bonte stoet Pieten over de Meir, tot groot jolijt van jong en niet meer zo jong.

Achter het evenement zit Winkelstraatmanager Linda Cloots van Beleef Antwerpen. “Vroeger had elk shoppingcenter zijn eigen sint. Dat was verwarrend voor de kleintjes. Vandaar dat we drie jaar geleden gekozen hebben voor een heuse optocht tussen Grand Bazar Antwerp op de Groenplaats en Shopping Stadsfeestzaal op de Meir.” 

Voordeel voor de winkels

De stoet bracht veel volk op de been. Opvallend zijn de enthousiaste reacties van de volwassenen. “Iedereen houdt van de sint, toch? Mensen vinden het een sympathiek initiatief. Al zeg ik het zelf: het is ook een mooie stoet. Alle deelnemers dragen prachtige kostuums, er worden snoepjes uitgedeeld, er is muziek. Dankzij die animatie is er veel sfeer op straat. En dat is uiteraard in het voordeel van de winkels: iedereen apprecieert dit enorm.” 

Prijskaartje

Aan het evenement kleeft een stevig prijskaartje, maar met de steun van de stad valt de eindafrekening best mee. “De stoet kost alles bij elkaar zowat 12.000 euro. De stad neemt daarvan ongeveer 4.000 euro voor haar rekening, een mooie geste. Dankzij de steun van de stad kunnen we iets extra doen tijdens de kerstperiode. Op 14, 21, 27 en 30 december zal een prachtig Tinker-paard een arrenslee over de Meir trekken. Verder is er een muzikaal trio en zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die bijvoorbeeld wafels of poffertjes voor het goede doel willen bakken. Kerstsfeer verzekerd, dus.”
 

Financiële ondersteuning

Uw vereniging vormt ook een belangrijke gesprekspartner voor de stad. Stad Antwerpen ondersteunt handelaarsverenigingen met acties zoals de Sinterklaasstoet. Daarnaast ondersteunt de stad u ook financieel als u zelf een actie onderneemt om uw handelsstraat in de kijker te zetten.
 
Vraag een financiële toelage voor uw actie aan
 

Sectoren: 
Deel deze pagina: